Ο διάσημος συγγραφέας, καθηγητής και στοχαστής του μάνατζμεντ Dr. Peter Senge έρχεται στην Αθήνα προσκεκλημένος της εταιρείας Πρόθεση ΑΕ για μια μοναδική παρουσίαση. Ο Dr. Peter Senge, ο κατά την Accenture (2003) υπ’ αριθμόν 5 των κορυφαίων 50 διανοητών και συμβούλων μάνατζμεντ όλων των εποχών, θα δείξει τους τρόπους με τους οποίους ο αποτελεσματικός ηγέτης μπορεί, μέσα σε ένα έντονα διαφοροποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, να αναπτύσσει προσαρμοστικότητα και ικανότητες που οδηγούν τον ίδιο και την επιχείρησή του σε συνεχή βελτίωση, ανάπτυξη και επιχειρηματική υπεροχή.

Ο δημιουργός του όρου “Η Επιχείρηση που Μαθαίνει” θα αποδείξει πως η ανάπτυξη νοοτροπίας που να είναι προσανατολισμένη προς τη συνεχή μάθηση απαιτεί ηγέτες σε όλα τα επίπεδα, οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν έχουν όλες τις απαντήσεις, θέτουν διαρκώς υπό αμφισβήτηση τις ίδιες τους τις παραδοχές (Νοητικά Μοντέλα), αναπτύσσουν σχέσεις εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας (Εργασία σε Ομάδες και Ομαδική Μάθηση), είναι παθιασμένοι με αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν στην ίδια τους τη ζωή (Προσωπική Μαεστρία), διαρκώς αναπτύσσουν τις ικανότητές τους στο να διαισθάνονται ευρύτερα σύνολα (Σφαιρική Αντίληψη) και θέτουν γνήσια οράματα και επιτυγχάνουν αμοιβαία συναίνεση σχετικά με το μέλλον που οι άνθρωποί τους θέλουν πραγματικά να δημιουργήσουν (Κοινό ‘Οραμα).

Σύμφωνα με τον Senge, οι επιχειρήσεις πρέπει να μάθουν πώς να προσαρμόζονται συνεχώς στο διαρκώς μεταβαλλόμενο θεσμικό πλαίσιο του σήμερα. Η ανάπτυξη μαθησιακών ικανοτήτων σε πολλαπλά επίπεδα θα γίνεται όλο και περισσότερο σημαντική στις ιλιγγιώδεις εποχές που βιώνουμε στις μέρες μας. Καθώς αυξάνονται οι κοινωνικές και περιβαλλοντολογικές πιέσεις και ο διεθνής ανταγωνισμός, οι επιχειρήσεις που είναι σε θέση να διαισθανθούν και να συνειδητοποιήσουν τις αναδυόμενες τάσεις θα κληθούν να διαδραματίσουν ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντολογικής ευημερίας.

Σύμφωνα με την διοργανώτρια εταιρεία, κατά τη διάρκεια  της ημερίδας, πέρα από την παρουσίαση, θα γίνουν και πολλές πρακτικές ασκήσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για εργαστηριακό σεμινάριο με πολλούς συμμετέχοντες. ‘Οσοι θα συμμετάσχουν θα εργαστούν πάνω στις δικές τους προκλήσεις και δεν θα ακούνε μόνο παθητικά τα θέματα που τους απασχολούν. Ο συνολικός στόχος είναι να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες μια από πρώτο χέρι αποτίμηση των βασικών εργαλείων και μεθόδων ανάπτυξης των ικανοτήτων μάθησης, καθώς και να εξερευνήσουν τη συνάφεια αυτών των εργαλείων με την επιτυχή αντιμετώπιση των στρατηγικών και λειτουργικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές, και όχι μόνο, επιχειρήσεις.

Στο τέλος της ημερίδας θα υπάρξει συζήτηση πάνελ με συντονιστή τον καθηγητή Δημήτρη Μπουραντά, διευθυντή του Executive MBA και του Centre for Leadership Intelligence του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και με θέμα: «Φρόνηση και Υπαρξιακή Ευφυΐα, ως θεμελιώδεις Ηγετικές Ικανότητες για την Επιχείρηση που Μαθαίνει». Στο πάνελ θα συμμετάσχουν γνωστά κορυφαία στελέχη μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων.

O Dr. Peter Senge διδάσκει στο Massachusetts Institute of Technology (MIΤ). Είναι ιδρυτικό μέλος της Society for Organizational Learning (SoL), η οποία είναι μια διεθνής κοινότητα επιχειρήσεων, ερευνητών και συμβούλων αφιερωμένων στην «ανεξάρτητη ανάπτυξη των ανθρώπων και των επιχειρήσεών τους». O Senge είναι ο συγγραφέας του μπεστ σέλερ The Fifth Discipline: The Art and Practice of The Learning Organization (1990, αναθεωρημένη έκδοση 2006), του The Fifth Discipline Fieldbook: Strategies to Sustaining Momentum in Learning Organizations (Μάρτιος 1999), το οποίο συνέγραψε μαζί με τους Charlotte Roberts, Rick Ross, Bryan Smith, Art Kleiner και George Roth καθώς και του πολυβραβευμένου Schools That Learn: A Fifth Discipline Fieldbook for Educators, Parents and Everyone Who Cares About Education, το οποίο συνέγραψε μαζί με τους Nelda Cambron-McCabe, Timothy Lucas, Bryan Smith, Janis Dutton και Art Kleiner. Το καινούργιο του βιβλίο, Presence: Human Purpose and the Field of the Future, το οποίο συνέγραψε μαζί με τους Claus Otto Scharmer, Joseph Jaworski και Betty Sue Flowers, εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2004 από την Society for Organizational Learning και έγινε αμέσως μπεστ σέλερ.

Για πληροφορίες και εγγραφές, επισκεφθείτε το δικτυακό χώρο της Πρόθεση ΑΕ , ή επικοινωνήστε στα γραφεία της με τον κύριο Βασίλειο Ραψομανίκη, τηλ. 210 6601 290, e-mail: senge@prothesis.gr.