Την άποψη πως δεν θα επηρεαστεί η ζήτηση διατυπώνει ο όμιλος NPD, ερευνητικός οργανισμός με διεθνή δραστηριότητα και έδρα τις ΗΠΑ, σχολιάζοντας την πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σχετικά με τους κινδύνους που προκύπτουν από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.

Ο NPD στηρίζει την άποψή του σε πολύχρονες μελέτες. Συγκεκριμένα, μελέτησε την κατανάλωση διαφορετικών τύπων κρέατος πριν και μετά την ανακοίνωση του American Cancer Society το 2002, που συνιστούσε τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος. Οι αλλαγές στην κατανάλωση ήταν ελάχιστες. Η έρευνα, επίσης, κατέγραψε την εξέλιξη των απόψεων των καταναλωτών σχετικά με την πρόθεσή τους να αγοράζουν κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας, και δεν διαπίστωσε σημαντικές αλλαγές από το 2002 και μετά. «Αυτό που επιβεβαίωσε η ανάλυσή μας», τονίζει η Darren Seifer, υπεύθυνη έρευνας του τομέα τροφίμων και ποτών του NPD, στο σχετικό δελτίο τύπου, «είναι πως οι άνθρωποι, σε μεγάλο βαθμό, ακολουθούν συγκεκριμένες συνήθειες, τις οποίες αλλάζουν με αργό ρυθμό. Παρόλα αυτά, υπάρχει εξέλιξη. Αυτή ακριβώς την εξέλιξη των συνηθειών και της συμπεριφοράς μας πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι παραγωγοί, οι προμηθευτές και οι λιανέμποροι».