Το ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο Άλλιον είναι ένα προϊόν «πολύ χρήσιμο για τη μαγειρική, που έχει λανσαριστεί στην αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου, αλλά ακόμη δεν το έχει γνωρίσει η νοικοκυρά», εξηγεί, μιλώντας στο FOODReporter, ο Χρήστος Γκώνιας, διευθυντής πωλήσεων και συνιδιοκτήτης της Hellas Quality Foods, εταιρείας που παρασκευάζει και διανέμει το προϊόν.

100% ελληνικό προϊόν, ιδανικό για την ελληνική μαγειρική καθημερινότητα
Σύμφωνα με τον κ. Γκώνια, οι ελληνικές διατροφικές συνήθειες σε συνδυασμό με τη σύγχρονη καθημερινότητα ευνοούν τη χρήση του σκόρδου Άλλιον (ψιλοκομμένο ή σε σκελίδες) στη μαγειρική του ελληνικού νοικοκυριού. Το επόμενο βήμα, όπως άφησε να εννοηθεί, είναι η διαφήμιση και η προώθηση του προϊόντος.

Το σκόρδο Άλλιον, που είναι 100% ελληνικό, χωρίς προσθήκη συντηρητικών ή άλλων συστατικών, προστίθεται νωπό στις μαγειρικές παρασκευές και έχει πολύ εύκολη χρήση.

Το εργοστάσιο της Hellas Quality Foods βρίσκεται στις Αχαρνές.

Τα προϊόντα Άλλιον πωλούνται ήδη στις αλυσίδες My market, ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, Μασούτης κι ακόμη, σε επιλεγμένα καταστήματα Σκλαβενίτης, σε συσκευασίες 100 γραμμαρίων. Οι επαγγελματικές συσκευασίες 650 γραμμαρίων συνίσταται και για χρήση Ho.Re.Ca. και διατίθενται από τα The Mart και τα Metro Cash & Carry.

Πού τοποθετείται στα convenient stores, πού δοκίμασε να το βάλει ο Σκλαβενίτης
Ένα ζήτημα που προκύπτει με το σκόρδο Άλλιον είναι η τοποθέτησή του στο ράφι. Επειδή πρόκειται για νωπό σκόρδο, η τοποθέτησή του είναι στη μαναβική, μαζί με τα υπόλοιπα νωπά και φρέσκα λαχανικά. Η γυάλινη τυποποίησή του όμως δυσκολεύει τον καταναλωτή, που δεν είναι εκπαιδευμένος, να το παρατηρήσει. «Ευτυχώς που στη μαναβική δεν υπάρχει πλέον μόνο ανεπεξέργαστο άκοπο λαχανικό, για παράδειγμα, δηλαδή το ολόκληρο λάχανο, ντομάτες ή καρότα. Πλέον υπάρχουν και τα συσκευασμένα λαχανικά και το σκόρδο Άλλιον τοποθετείται εκεί. Σε μερικά μικρότερα καταστήματα, το βάζουν και μέσα στα ψυγεία… Στη μαναβική είναι η θέση του, είναι στην ουσία “σκόρδο που το κόψαμε τώρα”», επισημαίνει ο κ. Χρήστος Γκώνιας.

Όπως αποκάλυψε ο συνιδιοκτήτης της Hellas Quality Foods, ο Σκλαβενίτης δοκίμασε αρχικά να το τοποθετήσει σε ράφι πλάι σε παραπλήσια τυποποιημένα προϊόντα μαναβικής, όμως το προϊόν απαιτείται να είναι σε ψυχρό περιβάλλον.

Ένα άλλο προϊόν που παρασκευάζει και εμπορεύεται η εταιρεία είναι το Μαύρο Σκόρδο (Black Garlic), το οποίο είναι σκουρόχρωμο σκόρδο, ένα premium προϊόν, πιο περιορισμένης παραγωγής, που αποκτά προστιθέμενη αξία, άρωμα και γεύση λόγω της ωρίμανσής του. Η ωρίμανση επιτυγχάνεται μέσα από πολλαπλά περάσματα από νερό. Το μαύρο σκόρδο συνίσταται να διατηρείται σε δροσερό και ξηρό περιβάλλον.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter