«Κάποια υλικά του σημερινού μενού τα υπαγορεύει η τοποθεσία και κάποια άλλα η χρονική περίοδος και τα έθιμα μας. Φυσικά, ο βασικός μας άξονας είναι τα όσπρια» ανέφερε σχετικά με το έξυπνο «πάντρεμα» των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο μενού το οποίο επιμελήθηκε με την ομάδα του ο Ιορδάνης Τσενεκλίδης, σεφ και συνδημιουργός της Nomade et Sauvage, στο πλαίσιο ενός διαφορετικού δημοσιογραφικού event της 3 Άλφα που έλαβε χώρα σε ένα μαγευτικό δάσος της Ορεινής Κορινθίας, την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024.

Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό τεύχος του FOODReporter, η 3 Άλφα ανακοίνωσε και προσέφερε στους καλεσμένους της, τους τρεις κωδικούς έτοιμων σουπών της νέας της σειράς «Έτοιμα Σπιτικά», ενώ τα γεύματα του μενού της Nomade et Sauvage, είχαν πρωταγωνιστές τα κλασσικά όσπρια της εταιρείας, συνοδευόμενα από κρασιά ελληνικού αμπελώνα, φυσικής οινοποίησης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η πρωτοπόρα ομάδα της Nomade et Sauvage διοργανώνει νομαδικά γεύματα στη φύση, ενώ συλλέγει άγρια τροφή, μαγειρεύει σε υπαίθρια φωτιά και αρωματίζει τα υλικά στις φλόγες και τον καπνό των ξύλων. Επιπλέον, η ομάδα της Nomade et Sauvage προσπαθεί να διατηρεί τη γεύση των φυσικών υλικών και τη συνύπαρξη τους στο φυσικό τους περιβάλλον.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter