«Θες καφέ; Πιες μια μπύρα» είναι το μότο που συνοδεύει το Coffee Cold Brew Beer, το οποίο παρουσίασαν χθες οι δυο εταιρείες – μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Νήσος και Coffee Island. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο ιδιοκτήτης της Νήσος, Αλέξανδρος Κουρής, και ο CEO της Coffee Island, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, καθώς και μέλη και στελέχη των εταιρειών της κοινότητας.

Η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία του προϊόντος
«Δημιουργήσαμε κάτι πολύ μοναδικό, μία ιδέα την οποία μοιραζόμασταν μαζί με τον Αλέξανδρο Κουρή, δηλαδή να μπορέσουμε επιτυχώς να «παντρέψουμε» δύο από τα πιο δημοφιλή προϊόντα του κλάδου ποτών, την μπύρα και τον καφέ. Η ελληνική αγορά φανερώνει μεγάλη κατανάλωση σε υψηλή συχνότητα σε αυτά τα δύο προϊόντα» δήλωσε στο FOODReporter ο CEO της Coffee Island, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, αναφέροντας ότι το λανσάρισμα του Coffee Cold Brew Beer έγινε στα μέσα του καλοκαιριού του 2022 και έχει ήδη κερδίσει θετικά σχόλια από το καταναλωτικό κοινό. Πρόκειται για έναν Craft καφέ κρύας εκχύλισης ο οποίος είναι μπύρα και περιέχει, μεταξύ άλλων, μαύρη βύνη κριθαριού και βρώμης, χαρμάνι Arabica specialty coffee των μονοποιλικιών Obata Brazil και Castillo Colombia.

Με τη σειρά του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ΝΗΣΟΣ Αλέξανδρος Κουρής, επεσήμανε ότι πρόκειται για μία ιδέα η οποία προϋπήρχε στα σκαριά ως έρευνα και από τις δύο εταιρείες, υπό την αιγίδα της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, και ύστερα από συζητήσεις πέντε μηνών, η δημιουργική σκέψη πήρε υπόσταση, ανοίγοντας το δρόμο για μία νέα αγορά στην Ελλάδα. «Στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας έχουν δημιουργηθεί πολλές συνέργειες, η δική μας συνέργεια μεταξύ της Coffee Island και της ΝΗΣΟΣ, είναι η πρώτη συνέργεια που είχε αποτέλεσμα ένα καινούργιο προϊόν» ανέφερε χαρακτηριστικά στο FOODReporter ο κ. Κουρής.

Στόχοι και μελλοντικά πλάνα «από κοινού»
Το προϊόν διανέμεται ήδη μέσω των 430 σημείων της αλυσίδας Coffee Island στην Ελλάδα, σε συσκευασία των 330 ml. Επιπλέον, οι εταιρείες έχουν στόχο την σταδιακή επέκταση της διανομής του και στην λιανική αγορά, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινόπουλο. «Το καλοκαίρι του 2023 θα ξεκινήσει η διανομή του και στην Κύπρο μέσω των καταστημάτων της Coffee Island» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, αναφέροντας ότι η Κύπρος είναι μία χώρα η οποία χαρακτηρίζεται από πολυπολιτισμικότητα και έτσι μπορεί να αποτελέσει σημαντική ευκαιρία για τη διεθνή αναγνώριση του νέου προϊόντος. «Η Coffee Cold Brew Beer θα τοποθετηθεί και στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο Αλέξανδρος Κουρής, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος τύπος μπύρας αναμένεται να ανταποκριθεί απόλυτα στα γευστικά ενδιαφέροντα του αλλοεθνούς καταναλωτικού κοινού. Αξίζει να σημειωθεί ότι με αφορμή τη δημιουργία του νέου προϊόντος, στα σκαριά των δύο εταιρειών είναι και η προσθήκη νέων κωδικών της μπύρας – καφέ στα καταστήματα Coffee Island σε βάθος χρόνου.

Η δήλωση του Προέδρου ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για αυτή την κοινή δημιουργία της ΝΗΣΟΣ και της Coffee Island. Είναι η πρώτη συνεργασία εταιριών – Μελών μας που έχει ως αποτέλεσμα τη γέννηση ενός νέου προϊόντος. Η Coffee Cold Brew Beer αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα συνεργατικής καινοτομίας και co-branding και επιβεβαιώνει ότι στους κόλπους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπάρχουν οι συνθήκες που προωθούν και διευκολύνουν όλο και πιο σημαντικές συνέργιες μεταξύ των Μελών» σχολίασε ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας Άγις Πιστιόλας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter