Στο πρόγραμμα Empowering Women in Agrifood EWA2024 που οργάνωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά ο οργανισμός “A Woman Can Be” σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό ινστιτούτο καινοτομίας EIT Food συμμετείχε η Αργυρώ Κουτσουράδη, ιδρύτρια της Myrovolos Organics με έδρα τη Χίο. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στα τέλη Νοεμβρίου με ημερίδα κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν start ups επιχειρήσεις, αλλά και επιχειρηματικές ιδέες από γυναίκες.
Την ημερίδα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και η ιδιοκτήτρια της Nikolopoulou foods. Η Ελένη Νικολοπούλου, αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις του τομέα και συμμετέχει ενεργά στην πρόοδο καθώς ηγείται μιας από τις πιο καινοτόμες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στη βιομηχανική μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων η κ. Νικολοπούλου εντυπωσιάστηκε από το όραμα της Αργυρούς Κουτσουράδη και θέλησε να συμβάλει άμεσα στην υλοποίηση της επιχειρηματικής της ιδέας. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης και πριν ακόμη ανακοινωθούν οι νικήτριες του διαγωνισμού, η κ. Νικολοπούλου προσφέρθηκε να χορηγήσει στη Myrovolos Organics ένα μηχάνημα λυοφιλίωσης αξίας 13.000 ευρώ. Η ολοκλήρωση της αγοράς του εξοπλισμού και η τοποθέτηση του στις εγκαταστάσεις της Myrovolos Organics αναμένεται μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2025.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporte