Στην Ελλάδα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης παρέμεινε σταθερός στις 84 μονάδες, πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό δείκτη, δηλαδή τις 86 μονάδες (αυτός μειώθηκε κατά 2 μονάδες σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο 2019), σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της Nielsen.

Ειδικότερα, κατά το 42% οι Έλληνες προβλέπουν ότι η προσωπική τους οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί το επόμενο δωδεκάμηνο, κατά το 31% ότι η χώρα στο ίδιο διάστημα θα βγει από την οικονομική κρίση (έναντι 14% στην αντίστοιχη περσινή έρευνα) και κατά το 70% ότι για την ώρα η χώρα βρίσκεται σε οικονομική ύφεση.

Πάντως, μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών η Ελλάδα μοιράζεται την πρώτη θέση με την Ισπανία, αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια, αφού ο ένας στους τέσσερις Έλληνες ανησυχεί για την εργασία του. Για την προσωπική υγεία ανησυχούν κατά το 24%, ενώ για την οικονομία κατά το 22%, που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος. Έπονται οι ανησυχίες για τα χρέη του νοικοκυριού με 20% και το μεταναστευτικό με 19% (έναντι ευρωπαϊκού μέσου όρου 9%). Η έρευνα διαπίστωσε μείωση του ποσοστού των Ελλήνων, που προσπαθούν να περικόπτουν τα έξοδα των νοικοκυριών τους σε ποσοστό 62% έναντι 71% την αντίστοιχη περσινή περίοδο.