Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα ήταν η δορυφορική μετάδοση το απόγευμα της Παρασκευής με θέμα την oλική άλεση και τα οφέλη της στον ανθρώπινο οργανισμό. Εξέχοντες διαιτολόγοι, όπως ο κ. Αντώνης Ζαμπέλας, καθηγητής στον Τομέα Διατροφής του Ανθρώπου, του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η καθηγήτρια Clare Leonard, υπεύθυνη διατροφικών θεμάτων παγκοσμίως του ομίλου δημητριακών της Nestle, καθώς και η καθηγήτρια Janice Harland, σύμβουλος διατροφής του Harland Hall, μίλησαν για τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τη ρύθμιση του σωματικού βάρους στις νεαρές ηλικίες.

Στο Συνέδριο τονίστηκαν ιδιαίτερα τα αποδεδειγμένα, βάσει ερευνών, οφέλη των τροφίμων ολικής αλέσεως. Ανεξάρτητες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι παιδιά και έφηβοι που καταναλώνουν τρόφιμα ολικής αλέσεως καθημερινά, στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής, έχουν μικρότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα, ενώ έχουν καλύτερη κατάσταση θρέψης