Μια νέα σειρά κατεψυγμένης πίτσας και ζυμαρικών εμπλουτισμένων σε πρωτεΐνες αναμένεται να λανσάρει η Nestlé στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ειδικότερα, η κατεψυγμένη πίτσα της σειράς “Vital Pursuit” θα στοιχίζει 5 δολάρια και πρόκειται για μια ειδικά σχεδιασμένη λύση για άτομα τα οποία λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε άτομα που παίρνουν φάρμακα όπως το Ozempic και το Wegovy, τα οποία υπόσχονται απώλεια βάρους και το τελευταίο διάστημα προσελκύουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των Αμερικανών καταναλωτών.

Ενισχυμένη σε πρωτεΐνη, σίδηρο και ασβέστιο
Η νέα σειρά θα αποτελείται από προϊόντα τα οποία θα περιέχουν ενισχυμένη πρωτεΐνη, σίδηρο και ασβέστιο και προορίζεται για άτομα που παίρνουν εξαιρετικά δημοφιλή φάρμακα καταστολής της όρεξης.

Ο Tom Moe, πρόεδρος του τμήματος γευμάτων της Nestlé ΗΠΑ, δήλωσε ότι θα παρουσιάσει τα κατεψυγμένα έτοιμα γεύματα σε μια νέα σειρά ως «διατροφική λύση» για τα άτομα που θέλουν να συμπληρώσουν τη χρήση των φαρμάκων με «τη σωστή διατροφή: υψηλή πρωτεΐνη, καλή φυτικές ίνες, μέταλλα», όπως το κάλιο και η βιταμίνη C. Από την πλευρά του ο CEO της Nestlé, Mark Schneider, δήλωσε ότι η εταιρεία παρακολουθεί προσεκτικά κατά πόσο η εξάπλωση της χρήσης των φαρμάκων δύναται να μειώσει τη ζήτηση για τα προϊόντα διατροφής της.

Στα ράφια των σούπερ μάρκετ τον Οκτώβριο 2024
Τα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ τον Οκτώβριο του 2024, ενώ κοστολογούνται από πέντε δολάρια και κάτω, λίγο ακριβότερα, δηλαδή, από μια ατομική πίτσα τεσσάρων τυριών της DiGiorno, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Nestlé.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter