Την επέκταση του μεριδίου διείσδυσης στο tailor-made μπουκάλι φυσικού μεταλλικού νερού με ετικέτα σημείου εστίασης επιδίωξε η Νερά Κρήτης ΑΒΕΕ μέσα από τη HORECA 2023.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο πωλήσεων σε σημεία Ho.Re.Ca., Γιάννη Μετεβελή, το ποσοστό του τζίρου που κάνει η ιδιωτική ετικέτα για την εστίαση είναι πολύ σημαντικό, εφόσον «πρόκειται για τομέα όπου η Νερά Κρήτης κινήθηκε με πρωτοπορία».

Πριν από την έκθεση, η Νερά Κρήτης ΑΒΕΕ είχαν ήδη ενεργά 200 διαφορετικά σημεία εστίασης με ξεχωριστή ετικέτα και ξεκάθαρος στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη. Η ιδιωτική ετικέτα εμφιαλωμένου νερού, που προτείνει η Νερά Κρήτης, περιλαμβάνει το λογότυπο του εκάστοτε σημείου και αφορά αρτοποιεία, σημεία καφέ takeaway, αναψυκτήρια, αλλά και καφετέριες.

Τα σχέδια για τις ανακυκλώσιμες και ανακυκλωμένες φιάλες, το μη αποσπώμενο καπάκι και την πράσινη ενέργεια
«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε στον καταναλωτή την πιο ελαφριά φιάλη στην Ελλάδα, κάτι που εγγυάται de facto λιγότερο όγκο ανακύκλωσης και εκφράζει την πράσινη συνείδηση της εταιρείας. Σταδιακά, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, όλοι οι κωδικοί της Νερά Κρήτης θα εμφιαλώνονται σε αυτή τη συσκευασία», δήλωσε στο FOODReporter ο κ. Μετεβελής.

Η Νερά Κρήτης ΑΒΕΕ φέρεται να έχει εξετάσει ένα επόμενο πλάνο για τη σταδιακή μετάβαση σε πλήρως ανακυκλώσιμες συσκευασίες rPET για το σύνολο των προϊόντων της, αρχής γενομένης με τον στόχο του 20% για το 2023 και κλιμακωτά, σε 30% και 50% στα επόμενα έτη. Αναφορικά με τα σχέδια για την εφαρμογή μη αποσπώμενου καπακιού στις φιάλες νερού, ο κ. Μετεβελής σημείωσε ότι η εταιρεία κάνει σκέψεις αλλά δεν έχει ακόμη καταλήξει στην τελική εργονομία του μη αποσπώμενου καπακιού, υπογράμμισε όμως ότι «το καπάκι σε όλες τις φιάλες της Νερά Κρήτης είναι και πάλι το πιο ελαφρύ της ελληνικής αγοράς».

Στα μελλοντικά πλάνα και η προσθήκη της γυάλινης συσκευασίας
Η Νερά Κρήτης ΑΒΕΕ, σύμφωνα με τον κ. Μετεβελή, χρησιμοποιεί μόνο ιδιοπαραγόμενη ενέργεια και στα τρία εμφιαλωτήρια που διαθέτει και πιο συγκεκριμένα, στην Αξιούπολη Κιλκίς, όπου εμφιαλώνεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Πάικο από τα Νερά Μακεδονίας, την Κρήτη και το Λουτράκι.

Στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας βρίσκεται και η προσθήκη της γυάλινης συσκευασίας στη συνολική γκάμα προϊόντων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter