Ένας νέος μεγάλος όμιλος αγορών με περίπου 2.000 καταστήματα πανελλαδικά και πάνω από 600 εκατ. ευρώ τζίρο «γεννιέται» ως προϊόν συνεργασίας του ομίλου σούπερ μάρκετ Ελληνική Διατροφή-Coop AE και της αλυσίδας Άριστα, η οποία έχει αποδεσμευτεί πλήρως από τον όμιλο της Ατλάντικ.

Η Άριστα πλέον αναπτύσσεται κάτω από τη «σκέπη» της εταιρείας Βήτα-Πι, η οποία εξαγοράστηκε από τον όμιλο της ΕΛΓΕΚΑ το περασμένο καλοκαίρι. Όπως έγινε γνωστό, σε πρόσφατη εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τα 15 χρόνια από τη δημιουργία της αλυσίδας Άριστα, στο νέο όμιλο αγορών, οι δύο αρχικοί εταίροι έχουν δεσμευτεί με όρο μη αποχώρησης από το ενιαίο σχήμα για τουλάχιστον μία πενταετία. Μάλιστα επισημάνθηκε πως και κανείς νέος εταίρος δεν θα εισέρχεται στον όμιλο αγορών για χρονικό διάστημα λιγότερο της πενταετίας.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Άριστα, Γιάννη Πηλίδη, ο καινούργιος όμιλος καλύπτει κενά που υφίστανται στην αγορά, ενώ παράλληλα μπορεί να στηρίξει τα μέλη του (σούπερ μάρκετ) με πανελλαδική κάλυψη διανομής. Σημειώνεται ότι η αλυσίδα Άριστα διαθέτει 543 καταστήματα -franchisees σε όλη τη χώρα, ενώ η Ελληνική Διατροφή Coop 1.350 συνεργαζόμενα καταστήματα πανελλαδικά.