‘Οπως τόνισε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της επίσημης πρεμιέρας της εταιρείας ως μέλους του ομίλου της WIND, ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, πρόεδρος της Tellas και διευθύνων σύμβουλος της WIND Ελλάς, «Η Tellas, ως θυγατρική της WIND Ελλάς, κάνει το επόμενο βήμα με τη σιγουριά και τη στήριξη ενός από τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους στον κόσμο, της Weather Investment».

Πιο κοντά στους ‘Ελληνες καταναλωτές

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Tellas καθίστανται πλέον περισσότερο προσιτά στους ‘Ελληνες καταναλωτές, καθώς η εταιρεία έχει πανελλαδική παρουσία στα 400 καταστήματα της WIND και στους συνεργάτες της. Πιο συγκεκριμένα, τα καταστήματα WIND διαθέτουν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου εξειδικευμένοι σύμβουλοι πωλήσεων ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις προσφορές της Tellas στην ευρυζωνική σταθερή τηλεφωνία και το internet. Παράλληλα, η WIND θα προσφέρει νέα πακέτα σύγκλισης κινητής τηλεφωνίας με ευρυζωνική σταθερή τηλεφωνία και internet από την Tellas.

«Η Tellas φέρνει την ευρυζωνικότητα πιο κοντά σε όλους τους ‘Ελληνες, εύκολα, αξιόπιστα, φιλικά και κυρίως οικονομικά, χωρίς πάγιο ΟΤΕ ή άλλες χρεώσεις», δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Πριγκιπάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. ‘Οπως ο ίδιος υπογράμμισε στη συνέχεια, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες μέρες και μέχρι το τέλος Ιουνίου πέντε νέες προσφορές με ακόμη πιο ανταγωνιστικές τιμές και με νέα ταχύτερη πρόσβαση στα 24 Mbps (από 12 Mbps σήμερα).

Ο συμβολισμός της νέας εικόνας

Ο νέος λογότυπος της Tellas εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο της αρχή της νέας δυναμικής της πορείας μέσα στον όμιλο της WIND. Στον χαρακτηριστικό πορτοκαλί κύκλο τού προηγούμενου λογότυπου προστέθηκαν δύο νέοι στα χρώματα της WIND, ο μπλε κι ο κόκκινος, που συμβολίζουν τη στενή σχέση των δύο εταιρειών και είναι δηλωτικοί του δυναμισμού και του εύρους των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία. Επίσης, οι κύκλοι γίνονται τρισδιάστατοι και αποκτούν προοπτική και κίνηση για να αποδώσουν τη διάθεση της εταιρείας για καινοτομία και συνεχή ανάπτυξη και τον προηγούμενο τεχνολογικά χαρακτήρα των παρεχομένων υπηρεσιών.

Επενδύοντας στις υποδομές

Για την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της εταιρείας, οι υπεύθυνοι της Tellas δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ενίσχυση των υποδομών για την ευρυζωνική πρόσβαση, αλλά και στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας. Το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για το 2008 προβλέπει ότι οι επενδύσεις για το δίκτυο θα ξεπεράσουν τα 70 εκατ. ευρώ με κύριους άξονες το LLU και τις απαραίτητες υποδομές για επέκταση και επαύξηση της χωρητικότητας του δικτύου κορμού, το έργο της ΚτΠ στη περιφέρεια και τις νέες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εθνικό δίκτυο κορμού οπτικών ινών της Tellas, χωρητικότητας σήμερα 2,5 Gbps, αναβαθμίζεται ήδη και αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των υπευθύνων της εταιρείας, να φτάσει στα 10 Gbps μέχρι το τέλος του έτους. Σε συνδυασμό με τα Μητροπολιτικά Δίκτυα οπτικών ινών, περισσότερα από 1.800 χλμ δικτύου της Tellas έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία, καλύπτοντας σήμερα 30 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και τις αστικές περιοχές της Αττικής, με πλάνα μελλοντικής επέκτασης σε συνολικά 2.200 χιλιόμετρα σε εθνικό επίπεδο. Μέσα στο 2008 θα προστεθούν και άλλες 36 πόλεις σε όλη την Ελλάδα με κέντρα LLU, καλύπτοντας όλες τις πρωτεύουσες νομών αλλά και άλλα σημαντικά αστικά κέντρα νομών της περιφέρειας.

Στοχεύοντας ψηλά

Παρουσιάζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του ομίλου της WIND Ελλάς, ο κ. Κομινάκης επεσήμανε ότι, ενώ στην κινητή τηλεφωνία η ανάπτυξη για τη WIND, αλλά και για όλους τους παρόχους, θα έρθει κυρίως μέσα από την αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών, στην Tellas η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από την αύξηση του μεριδίου αγοράς της. «Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, στο τέλος της φετινής χρονιάς η Tellas θα έχει περίπου το 11% της εγχώριας αγοράς πλήρως απελευθερωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών, και το ποσοστό θα αυξηθεί σημαντικά σε βάθος 3ετίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κομινάκης. Και συνέχισε με την εκτίμηση ότι σε επίπεδο ομίλου η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη σύγκλιση υπηρεσιών σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και broadband σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο σε επίπεδο υπηρεσιών αλλά και δικτύων και συσκευών.

Οι φιλοδοξίες των υπευθύνων του ομίλου δύσκολα κρύβονται, αφού, όπως δήλωσε εμφατικά ο κ. Κομινάκης, «η εδραιωμένη θέση της WIND στην κινητή τηλεφωνία και οι προοπτικές ανάπτυξης της Tellas στη σταθερή τηλεφωνία και το γρήγορο internet μάς οδηγούν να θέσουμε έναν φιλόδοξο στόχο: να αποτελέσουμε τον κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στη χώρα μετά τον ΟΤΕ».