Ένα Metro Cash & Carry εγκαινιάστηκε πρόσφατα στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για το 50ο κατάστημα του μεγαλύτερου δικτύου οργανωμένης χονδρικής στη χώρα.

Ωστόσο, δεν είναι ένα «τυπικό» Metro C&C, αλλά το δεύτερο «μικρό» C&C της αλυσίδας, που εγκαθίσταται σε περιοχή έντονης τουριστικής ανάπτυξης και εποχικότητας. Πρόκειται για έναν ευέλικτο τύπο καταστήματος, που προσαρμόζεται ανάλογα με τη ζήτηση και τις ανάγκες των πελατών του. Βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου-Μαύρων Βολίων, στη θέση Αγία Αικατερίνη, κοντά στην πόλη και το λιμάνι του νησιού. Έχει χώρους πώλησης 1.096τμ, με ευκρινή και καλαίσθητη σήμανση, σύγχρονο και μοντέρνο εξοπλισμό και προσφέρει χώρο στάθμευσης 62 θέσεων.

Απασχολεί προσωπικό 26 μελών. Εξάλλου, με επιτυχία συνεχίζεται το πρόγραμμα Επιχειρηματικής Ανάπτυξης των Metro Cash & Carry «Πετυχαίνουμε Μαζί», για δεύτερο χρόνο φέτος. Οι φετινοί σταθμοί του είναι η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα και η Αθήνα. Τα δύο πρώτα σεμινάριά του πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις 13 Μαΐου και στα Ιωάννινα στις 25 Ιουνίου. Η απήχησή τους ήταν σημαντική, καθώς συμμετείχαν σε αυτά περισσότεροι από 200 επαγγελματίες.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν στους επαγγελματίες της μαζικής εστίασης και του ho.re.ca. και περιλαμβάνει έναν διευρυμένο κύκλο σεμιναρίων, με σκοπό τη βελτίωση των δεξιοτήτων και των επιχειρηματικών επιδόσεων των συμμετασχόντων. Ο επόμενος κύκλος των σεμιναρίων του προγράμματος θα διεξαχθεί στην Αθήνα το φθινόπωρο.