Στην Ξάνθη εγκαινιάστηκε στα μέσα Νοεμβρίου το 8ο κατάστημα της Makro Cash & Carry Hellas. Το νέο κατάστημα, συνολικής έκτασης περίπου 4.770 τμ βρίσκεται στο 2ο χλμ Ξάνθης- Πετεινού-Μαγγάνων και απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες τροφίμων και μαζικής εστίασης του Νομού Ξάνθης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι επαγγελματίες πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν προϊόντα από 32.000 κωδικούς, εκ των οποίων 24.000 ανήκουν στην κατηγορία των τροφίμων και 8.000 στην κατηγορία των μη τροφίμων.

Tο νέο κατάστημα βρίσκεται σε σημείο εύκολα προσβάσιμο, ενώ για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ευκολία ο χώρος των πωλήσεων είναι ενιαίος, υπάρχουν 104 δωρεάν υπέργειες θέσεις στάθμευσης, 6 ταμεία, ένα coffee corner, 2 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ) εντός του καταστήματος, καθώς και καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ στον χώρο υποδοχής και των ταμείων. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το νέο κατάστημα διαθέτει ηλεκτρονική ενημέρωση τιμών στο ράφι για όλα τα προϊόντα, το οποίο εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, ότι δεν θα υπάρχει απόκλιση τιμής μεταξύ ραφιού και ταμείου.

Την τελετή του αγιασμού πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων, ενώ μαζί με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Μιχάλη Στυλιανίδη, τον πρόεδρο & διευθύνοντα σύμβουλο της  Makro Cash & Carry Hellas, κ. Αναστάσιο Μιχαηλίδη, και τον γενικό διευθυντή του καταστήματος, κ. Μιχάλη Χατζηπαύλου, έκοψαν την κορδέλα των εγκαινίων. Εξέχουσες προσωπικότητες της Ξάνθης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και διασκέδασαν με παραδοσιακούς χορούς και μουσική από την Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης. 

Ο κ. Αναστάσιος Μιχαηλίδης δήλωσε ότι η Μakro Cash & Carry Hellas έχει ως στόχο τη δημιουργία καταστημάτων που ικανοποιούν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των επαγγελματιών. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, «αυτή η στρατηγική προσφέρει σε όσους επαγγελματίες επιλέγουν τα καταστήματα Makro για τις αγορές των προϊόντων τους ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Εξάλλου, τα στοιχεία που μας διακρίνουν και μας διαφοροποιούν είναι η εξειδίκευση στον τομέα των φρέσκων προϊόντων, η ανταγωνιστικότητα στις τιμές και η συστηματική μας προσπάθεια για την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας προϊόντων».

Ο κ. Μιχαηλίδης συνέχισε λέγοντας ότι «το νέο κατάστημα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της Makro. Η επιλογή της Ξάνθης έγινε λόγω της προνομιακής γεωγραφικής της θέσης, της ανάπτυξής της αλλά και της δυνατότητάς της να αποτελέσει εμπορικό και διακομιστικό κέντρο στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Μοιραζόμενοι, λοιπόν, τα όνειρα των πελατών μας σε σχέση με την επιχείρησή τους, προσφέρουμε λύσεις δουλεύοντας συστηματικά για την εξυπηρέτησή τους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους. Δημιουργήσαμε έτσι το όγδοο κατάστημά μας στην Ξάνθη, της οποίας ήδη νιώθουμε αναπόσπαστο κομμάτι της. Μία πόλη με καταπληκτικούς φίλους και  με παράδοση στην φιλοξενία και το φαγητό».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους εκπροσώπους της Makro στους συστηματικούς ελέγχους φρεσκάδας, στους αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους για τη διατήρηση της αλυσίδας ψύξης στα στάδια διατήρησης και συντήρησης των προϊόντων της Makro, αλλά και στο άρτια καταρτισμένο προσωπικό της , “που αποτελεί κινητήρια δύναμη για τη διαρκή διαδικασία βελτίωσης των υπηρεσιών της Makro και συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος”.