Στο πλαίσιο του στόχου επέκτασής της και στη νησιωτική χώρα, καθώς και της προσέγγισης ακόμη περισσότερων καταναλωτών, η Lidl Ελλάς εγκαινίασε την Πέμπτη 7 Απριλίου ένα νέο κατάστημα στον Λιμένα Θάσου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων της στην Ελλάδα στα 229 και εδραιώνοντας σταθερά τη θέση της στην αγορά, με μια επένδυση που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνει η εταιρεία στην επίσημη ανακοίνωσή της.
Το νέο κατάστημα αναπτύσσεται σε χώρο πώλησης 1.024τμ, διαθέτει έξι ταμεία και 91 θέσεις στάθμευσης, καθώς και σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων δύο θέσεων, ο οποίος διατίθεται για όλους τους πελάτες του καταστήματος δωρεάν.

Η Lidl Ελλάς σημειώνει πως προσάρμοσε το κτίσμα της, ώστε να ενσωματωθεί ομαλά στο δομημένο περιβάλλον της Θάσου και συγκεκριμένα στον οικισμό του Λιμένα, που εντάσσεται σε ευρύτερο κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο. Παράλληλα, επισημαίνει πως στο πλαίσιο ανέγερσης των νέων της καταστημάτων, φροντίζει να βελτιώνει την ενεργειακή της απόδοση, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση του ενεργειακού της αποτυπώματος.