Την κατασκευή μίας νέας υπερσύγχρονης παραγωγικής μονάδας εμφιάλωσης γάλακτος αποφάσισε η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ στον νομό Μαγνησίας.

‘Υστερα από απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της, στην υπάρχουσα μονάδα γάλακτος της επιχείρησης θα διατηρηθούν μόνο οι γραμμές παραγωγής τυροκομικών και γιαούρτης και οι ψυκτικές εγκαταστάσεις. Η νέα γαλακτοκομική μονάδα χωροθετείται σε ακίνητο της ΕΑΣ Βόλου (στην οποία ανήκει η ΕΒΟΛ) στη ΒΙ.ΠΕ Βόλου, όπου βρίσκεται η άλλη παραγωγική μονάδα της επιχείρησης. Για τη χρηματοδότηση του έργου, εκτίμησης επενδυτικού κόστους περίπου 6-7 εκατ. ευρώ, εκπονείται σχετική μελέτη, η οποία θα περατωθεί περίπου σε έναν μήνα. Η μελέτη θα υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου το έργο να ενταχθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», σε ποσοστό 45%-47%. Η σχετική έγκριση αναμένεται ως το τέλος του έτους, οπότε θα συνέλθει εκ νέου η ΓΣ της ΕΒΟΛ για να αποφασίσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής της νέας μονάδας.

Στο μεταξύ, ως τα μέσα του Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής ζωοτροφών της ΕΑΣ Βόλου, προκειμένου να καθετοποιηθεί η κτηνοτροφική παραγωγή της ‘Ενωσης, ενώ τον Οκτώβριο θα εγκαινιαστεί η λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής φιαλών φρέσκου γάλακτος.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2009 η ΕΒΟΛ εμφάνισε ανάπτυξη πωλήσεων σε αξία και όγκο 10%. Το νέο της γάλα, με την επωνυμία «Διαλεχτό», άρχισε ήδη να πωλείται στην περιοχή της Αττικής και εντός των ημερών θα κυκλοφορήσει και στον Βόλο. Η πρώτη του ύλη συλλέγεται από επιλεγμένες κτηνοτροφικές μονάδες της Μαγνησίας.