Η αλυσίδα άνοιξε στη Μ. Βρετανία και συγκεκριμένα στον σταθμό Piccadilly του Manchester, ένα νέο κατάστημα, το Co-op Food on the go, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών για γρήγορο φαγητό.

Το νέο concept έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μια γκάμα προϊόντων που είναι κατάλληλες για όσους θέλουν να απολαύσουν πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, ενόσω βρίσκονται εκτός σπιτιού, εύκολα και γρήγορα. Οι σειρές των προϊόντων τροφίμων έχουν ένα υγιεινό προφίλ, περιλαμβάνοντας επιλογές για vegetarian και vegan, ενώ διατίθεται ζεστό φαγητό, όπως σούπες, αλλά και πόριτζ. Επίσης, το κατάστημα διαθέτει σημεία όπου οι πελάτες μπορούν να γεμίζουν τα δικά τους μπουκάλια με νερό, τα οποία βρίσκονται δίπλα στους χώρους πώλησης έθνικ φαγητών.

‘Εχουν σχεδιαστεί διακριτές περιοχές, με προϊόντα που αφορούν σε διαφορετικούς λόγους επίσκεψης του καταστήματος (shopping missions), με την ανάλογη σήμανση, όπως «food for now» (φαγητό για τώρα) και «food for later» (φαγητό για αργότερα). Παράλληλα, λειτουργούν πολλοί χώροι σελφ σέρβις εξυπηρέτησης, ενώ δίνεται η δυνατότητα για τους πελάτες να απολαύσουν το φαγητό τους στην ειδικά σχεδιασμένη περιοχή του καταστήματος, αλλά και να φορτίσουν τις κινητές συσκευές τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων της αλυσίδας, η επένδυση στην ανάπτυξη αυτού του τύπου καταστημάτων, που εξυπηρετούν κυρίως πελάτες με λίγο διαθέσιμο χρόνο, δεν σημαίνει πως θα σταματήσει η ανάπτυξη των παραδοσιακών σούπερ μάρκετ. Απλώς, η ανάπτυξή τους θα αφορά σε περιοχές με μεγάλη κίνηση, όπου η εξοικονόμηση χρόνου αποτελεί σημαντικό κριτήριο επιλογής τύπου καταστήματος. Η αλυσίδα προγραμματίζει τη λειτουργία και νέων καταστημάτων Food on the go το 2019.