Την παρουσία της στην περιοχή της Καρδίτσας ενίσχυσε η Καρφούρ Μαρινόπουλος με την ίδρυση ενός Carrefour, σε χώρο όπου παλιότερα λειτουργούσε ένα από τα καταστήματα της τοπικής αλυσίδας Γαλαγάλας, στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Καρδίτσας-Αθήνας.

Πρόκειται για το 22o Carrefour στη χώρα, που άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 15 Ιανουαρίου, ενώ ακόμα ένα Carrefour θα εγκαινιαστεί τον Φεβρουάριο, στην Καβάλα.

Το υπέρ μάρκετ της Καρδίτσας έχει έκταση 2.000 τμ, διαθέτει 120 θέσεις parking και απασχολεί 70 εργαζόμενους. ‘Οπως τονίζουν παράγοντες της Καρφούρ Μαρινόπουλος, η διοίκησή της κατά την πάγια πρακτική της μερίμνησε, ώστε στο κατάστημα να απασχοληθούν πρώην εργαζόμενοι της Γαλαγάλας, οπότε, πράγματι, στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τη μονάδα που έδρευε στον ίδιο ακριβώς χώρο. Ανάλογα έπραξε η εταιρεία και στην περίπτωση του καταστήματός της στους Σοφάδες, που λειτουργεί σε ακίνητο, όπου έδρευε σούπερ μάρκετ της Αντωνόπουλος. ‘Οπως είναι γνωστό, η τελευταία είχε περιέλθει υπό τον έλεγχο της Γαλαγάλας, πριν αυτή κλείσει.

Σημειώνεται ότι φέτος τα πλάνα της Καρφούρ Μαρινόπουλος προβλέπουν την ίδρυση συνολικά 62 νέων καταστημάτων -εξ αυτών τα 2 υπέρ μάρκετ Carrefour, τα 15 σούπερ μάρκετ Champion εταιρικά και τα 45 σούπερ μάρκετ franchise. Από τα τελευταία τα 20 θα είναι 5′ Μαρινόπουλος, τα 5 Champion και τα υπόλοιπα 20 Smile. To 2007 η εταιρεία εγκαινίασε ένα νέο Carrefour στην Πειραιώς, 20 Champion εταιρικά και 21 franchise, από τα οποία τα 15 ήταν 5′ Μαρινόπουλος, τα 5 Champion και το 1 Smile.