Ο όμιλος Καρφούρ Μαρινόπουλος παρουσιάζει ένα νέο Carrefour Μαρινόπουλος στον Δήμο Χαλανδρίου. Πρόκειται για ένα κατάστημα που ήδη από τον σχεδιασμό του ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τις καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον παρεμβάσεις του. Η εταιρεία δεσμεύεται και στοχεύει στη μείωση κατά 30% του ενεργειακού αποτυπώματος του καταστήματος μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.  Στο κατάστημα το σύνολο των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων είναι νέας ενεργειακής κλάσης, χρησιμοποιούνται μόνο οικολογικά ψυκτικά ρευστά και λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. Παράλληλα, η φιλοσοφία του καταστήματος επικεντρώνεται στην παροχή φρέσκων και πληθώρας βιολογικών προϊόντων, τόσο τροφίμων όσο και ειδών υγιεινής και καθαριότητας.

Στο εξωτερικό του καταστήματος τοποθετείται Kέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για χαρτί, γυαλί και αλουμίνιο, καθώς και σημείο συλλογής ηλεκτρικών συσκευών και μπαταριών προς ανακύκλωση. Παράλληλα, στόχος είναι να περιορισθεί σταδιακά η χρήση της πλαστικής σακούλας, με ενέργειες που αναδεικνύουν τη χρήση της επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας Carrefour.

Δίνοντας έμφαση, τόσο στο εσωτερικό του καταστήματος όσο και στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο, το σύγχρονο κτήριο που στεγάζει το νέο κατάστημα της Καρφούρ Μαρινόπουλος σέβεται και συμβάλλει ουσιαστικά στην οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Διαθέτει «Πράσινη Ταράτσα» 700 τμ, που αποτελεί τον νέο μεγάλο κήπο στην καρδιά του Χαλανδρίου.  Για τα παιδιά της γειτονιάς δημιουργείται μία ολοκαίνουργια πλατεία με παιδική χαρά που φέρει τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της ΕΕ με παιχνίδια και όργανα οικολογικού χαρακτήρα. 

Η κατασκευή πεζόδρομου που περιβάλλεται από δέντρα αποτελεί νέα πηγή οξυγόνου σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολυώροφες οικοδομές, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στη μείωση των ηχητικών οχλήσεων στην περιοχή. ‘Οπως δήλωσε ο κ. Βασίλης Στασινούλιας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Καρφούρ Μαρινόπουλος, «είμαστε περήφανοι για το νέο μας κατάστημα, που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στη φροντίδα του περιβάλλοντος. Σεβόμενοι την τοπική κοινωνία, τους κατοίκους, τα παιδιά της γειτονιάς και συνολικά την ορθολογική οικιστική ανάπτυξη, δημιουργούμε ένα υπόδειγμα οικολογικής συνείδησης. Προσφέρουμε στους καταναλωτές ένα ευχάριστο, άνετο και φιλικό περιβάλλον για τα καθημερινά τους ψώνια, ενώ ταυτόχρονα έναν “πράσινο” χώρο, που αποτελεί ανάσα οξυγόνου για τους κατοίκους του Δήμου Χαλανδρίου».