Η κρίση δεν ανακόπτει, τουλάχιστον όσο σε άλλους κλάδους του λιανεμπορίου, τις επενδύσεις των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην επέκταση των δικτύων τους.

Τέσσερα νέα καταστήματα στη διάρκεια του β’ 3μήνου του έτους πρόσθεσε στο δίκτυό της η Α-Β Βασιλόπουλος. Το πρώτο, έκτασης 990 τμ σε ένα επίπεδο, εγκαινιάστηκε στις 28 Απριλίου στα Χανιά (οδός Δεληγιαννάκη 112 Α). Διαθέτει 5 ταμεία, χώρο στάθμευσης 83 θέσεων και απασχολεί 32 άτομα. Το δεύτερο, που εγκαινιάστηκε στις 28 Μαΐου στο Μενίδι (συμβολή Λεωφόρου Καραμανλή 38-40 και οδού Θρακομακεδόνων), διαθέτει χώρο πώλησης 1.450 τμ σε ένα επίπεδο, 8 ταμεία και χώρο στάθμευσης 90 θέσεων και απασχολεί 46 υπαλλήλους. Στις 11 Ιουνίου εγκαινιάστηκε το τρίτο στο Γαύριο της ‘Ανδρου. Πρόκειται για ακόμα ένα AB Shop & Go, που ανήκει στο δίκτυο franchising της αλυσίδας, με χώρο πώλησης 200 τμ, 3 ταμεία και 9 υπαλλήλους. Τέλος, στις 24 Ιουνίου εγκαινιάστηκε στη Λευκάδα, στην περιοχή Φύσσες, Περιβόλια Λευκάδος, το τέταρτο νέο κατάστημα της αλυσίδας στη διάρκεια του β’ 3μήνου του έτους. Πρόκειται για ένα ΑΒ City 400 τμ, με 4 ταμεία, χώρο στάθμευσης 85 θέσεων, που απασχολεί 19 άτομα.

Στο μεταξύ, δύο νέα καταστήματα πρόσθεσε πρόσφατα στο δίκτυό της franchising η Dia Hellas -και τα δύο στην Κρήτη. Το πρώτο στα Χανιά, ιδιοκτησίας της εταιρείας Ν. Μαθιουδάκης & Σία ΟΕ, έχει επιφάνεια 364 τμ και διαθέτει 3 ταμεία. Το δεύτερο στις Πατέλλες Ηρακλείου, ιδιοκτησίας της εταιρείας Μαθιουδάκης Ν.-Δρακότος Κ. ΟΕ, είναι επιφάνειας 503 τμ και διαθέτει 3 ταμεία. Επίσης, επαναλειτούργησε ανακαινισμένο το franchise κατάστημα της Dia στην περιοχή Μεσσήνης στη Μεσσηνία, ιδιοκτησίας της εταιρείας Farmer Μεσσηνιακη ΕΠΕ. Είναι επιφάνειας 319 τμ και διαθέτει 2 ταμεία. Η επέκταση και ανακαίνισή του έγινε με την νέα μέθοδο της επιδότησης νέων και ανακαινισμένων καταστημάτων της Dia.