Η Ατλάντικ εγκαινιάζει μια νέα φιλοσοφία, παρουσιάζοντας το νέο της σούπερ μάρκετ, στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Το κατάστημα βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου 15 & Οδυσσέα Ελύτη, εκτείνεται σε χώρο 300 τμ σε ισόγεια επιφάνεια, διαθέτει άνετο parking και απασχολεί 20 εργαζόμενους, ενώ περιλαμβάνει όλους τους χώρους που είναι απαραίτητοι σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο σούπερ μάρκετ.

Με κωδικολόγιο 2.000 κωδικών το νέο αυτό κατάστημα προσφέρει στους καταναλωτές όλους τους επώνυμους κωδικούς ισχυρής ζήτησης, καθώς και τα προϊόντα  ιδιωτικής ετικέτας (Αγρότισσα-Τwin-Scherzo κλπ) και πρώτης τιμής (ΤΕΝ) της εταιρείας Ατλάντικ. Επιπλέον, διαθέτει ιδιαίτερα αναπτυγμένο χώρο ψυγείων αυτοεξυπηρέτησης (περίπου διπλάσιο από τα συμβατικά σούπερ μάρκετ) και μικρό χώρο κοπής χύμα προϊόντων, ενώ σημαντικά αναπτυγμένο είναι και το τμήμα με τα φρέσκα προϊόντα.

Στο νέο κατάστημα έχουν αναπτυχθεί όλες οι σύγχρονες μηχανογραφικές υποδομές και έχουν τηρηθεί όλες οι προδιαγραφές που εγγυώνται τις βέλτιστες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2009 πρόκειται να λειτουργήσει και ένα αντίστοιχο πιλοτικό κατάστημα στην Αθήνα, με σκοπό την περαιτέρω επέκταση του νέου αυτού τύπου καταστημάτων στις αστικές πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Ο όμιλος Ατλάντικ έχει ενισχύσει εντός του 2008 το δίκτυό του με 4 καταστήματα, από τα οποία 1 είναι χονδρικής πώλησης cash & carry και τα 72 σημεία franchising ‘Αριστα σε όλη την Ελλάδα.

Την ίδια περίοδο, δύο νέα καταστήματα προστέθηκαν στο δίκτυο franchising της Dia. Πρόκειται για το κατάστημα ιδιοκτησίας της Σολάκης Ιωάννης και ΣΙΑ ΟΕ και το κατάστημα ιδιοκτησίας της Αγρίνιο Catering Ε.Μπέκου και ΣΙΑ ΟΕΒΕ. Το πρώτο κατάστημα βρίσκεται στoν Ξηροπόταμο Δράμας, έχει επιφάνεια 350 τμ, ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο Παναιτώλιο Αιτωλοακαρνανίας και έχει επιφάνεια 357 τμ.

Και τα δύο καταστήματα διαθέτουν 2 ταμεία, και οι πελάτες τους έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους επιλέγοντας ανάμεσα σε συλλογή 3000 κωδικών (1.400 προϊόντων μάρκας Dia και 1.600 επωνύμων προϊόντων), καθώς και να προμηθευτούν φρούτα & λαχανικά, τυριά και αλλαντικά από τα τμήματα φρέσκων προϊόντων.