Στη Stirixis the retail experts ανέθεσε ο γνωστός όμιλος Alta Linea τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την κατασκευή 2 νέων καταστημάτων, το Alta Living στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι και το Easy στην Ελευσίνα. Το νέο κατάστημα επίπλων Alta Living αποτελεί το κεντρικό κατάστημα της μάρκας στην Αθήνα. Η εταιρεία, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καταστήματος, ακολούθησε μια στρατηγική, ώστε να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον που θα προσελκύσει όσους αναζητούν μια ιδιαίτερη πρόταση στον χώρο της επίπλωσης και της διακόσμησης. “Η στρατηγική που ακολούθησε η Stirixis the retail experts”, τονίζει η εταιρεία, “ήταν να διαμορφώσει ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής και casual πολυτέλειας με έμφαση στη λεπτομέρεια και το φινίρισμα. Βασική επιδίωξή μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο-υπόβαθρο, με σκοπό να αναδειχθούν τα έπιπλα ως στολίδια και, σε συνδυασμό με ατμοσφαιρικό φωτισμό που μιμείται τη φιλοσοφία ενός μουσείου, να φωτιστούν τα «εκθέματα», αφήνοντας τον υπόλοιπο χώρο με πιο υποτονικό φωτισμό για να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη αντίθεση. Η εξωτερική όψη επιλέχθηκε να είναι απλή και λιτή και να αποπνέει ταυτόχρονα την κομψότητα της μάρκας, με κύριο στόχο να αναδειχτούν τα προϊόντα από τον εξωτερικό χώρο.

Το έργο έπρεπε να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς απόκλιση μιας ημέρας. Η ανακαίνιση διήρκεσε περίπου 2 μήνες και αφορούσε σε όλη τη διαμόρφωση του εσωτερικού του καταστήματος (δάπεδα, ψευδοροφές, φωτισμό, σκάλες), καθώς και της εξωτερικής όψης.

Ο όμιλος Alta Linea έχει μια σταθερή συνεργασία με τη Stirixis the retail experts, η οποία ανέλαβε τη δημιουργία ταυτότητας, τη στρατηγική και τον σχεδιασμό του καταστήματος Easy που βρίσκεται στην Ελευσίνα.

Ο κ. Πρόδρομος Τουφεξής, διευθύνων σύμβουλος της Alat Linea, δήλωσε: «Η πρώτη συνεργασία μας με την εταιρεία Stirixis ήταν με το Easy, ένα κατάστημα 1.300 τμ, του οποίου είχαμε έτοιμα και τα σχέδια περιμένοντας απλώς την εφαρμογή τους. ‘Αλλες, όμως, ήταν οι «βουλές» της Stirixis! Και εδώ είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, για να μην παρεξηγηθώ! Ενώ θα μπορούσαν να αναλάβουν την εργασία και να εφαρμόσουν απλώς τα σχέδια, μπήκαν σε διαδικασία παρατηρήσεων, αναλύσεων και, τελικά, προτάσεων τεκμηριωμένων. Και εδώ είναι όλη η διαφορά! Δεν ξέρω πόσοι είναι τόσο επαγγελματίες, που να έχουν και τη διάθεση, αλλά και τη δυνατότητα, να προσεγγίσουν ένα τέτοιο έργο με αυτόν τον τρόπο».

Ο κ. Αλέξανδρος Αθανασούλας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Stirixis ΑΕ, ανέφερε σχετικά: «H συνεργασία μας με τον όμιλο Alta Linea και τον κύριο Πρόδρομο Τουφεξή ήταν μια πρόκληση. Γνωστός στο ευρύ κοινό και με δραστηριότητες σε όλους τους τομείς του επίπλου, η δική μας συμβολή έπρεπε να ενισχύσει περαιτέρω την εικόνα του και να συνεισφέρει σημαντικά στις πωλήσεις του, ακόμα και σε μια εποχή κρίσης, όπως η σημερινή. Στο πρόσωπο του Πρόδρομου Τουφεξή βρήκαμε έναν επιχειρηματία με γνώσεις και ένστικτο, αλλά και με διάθεση να ακούσει και να προχωρήσει ακόμα πιο πολύ, κι έτσι ενώσαμε με μεγάλη επιτυχία τις δυνάμεις μας, αρχικά στο νέο εγχείρημα του Ομίλου, το υπερκατάστημα Eesy και αμέσως μετά στο Alta Living της Λ. Κηφισίας».