Η συνολική καλυμμένη επιφάνειά του θα προσεγγίσει τα 46.000 τμ. Σε αυτήν θα αναπτυχθούν μία μονάδα IKEA του ομίλου Φουρλή και πάνω από 200 άλλα καταστήματα, που θα δημιουργήσουν συνολικά 1.750 νέες θέσεις εργασίας.

Εξάλλου, επίσης στα Ιωάννινα προχωρά η διαδικασία για την κατασκευή άλλου εμπορικού-ψυχαγωγικού πάρκου από την εταιρεία Αθωνική Τεχνική ΑΕ. Η βορειοελλαδική Αθωνική Τεχνική, το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της οποίας κατέχει η εισηγμένη Σφακιανάκης, θα πραγματοποιήσει την επένδυση στην περιοχή Καρδαμίτσια, σε εκτός σχεδίου έκταση, προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, το εμπορικό κέντρο θα είναι καλυμμένης επιφάνειας 20.000 τμ και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 50 εμπορικά καταστήματα, υπεραγορά ηλεκτρικών ειδών, υπεραγορά τροφίμων, πολυκινηματογράφους, χώρους αναψυχής κά, ενώ θα προσφέρει 1.000 νέες θέσεις εργασίας.

΄Ομως και στη Λάρισα ο κυπριακός οίκος Αθηαινίτης έχει προχωρήσει στην αγορά έκτασης περίπου 55.000 τμ, επί της οποίας έχει δρομολογήσει ανέγερση εμπορικού κέντρου, συνολικού εμβαδού περίπου 11.000 τμ. Οι εργασίες ανέγερσής του ξεκίνησαν στα τέλη του 2006 και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών. ΄Ηδη το 35% του εμπορικού χώρου του κέντρου έχει ενοικιασθεί για περίοδο 15 χρόνων στη γερμανική εταιρεία Media Markt.

Τέλος, εντός των επόμενων μηνών θα ξεκινήσει η επέκταση μίας νέας αλυσίδας καταστημάτων στην εγχώρια αγορά, με την επωνυμία Outlet City. Το πρώτο Outlet City θα λειτουργήσει στην εμπορική αγορά Old City του Βόλου, σε χώρο 2.500 τμ, ενώ το δεύτερο θα περατωθεί φέτος το φθινόπωρο στο Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο των Ιωαννίνων.