Ανταποκρινόμενη στην έκκληση της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Μετρό αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε μείωση τιμών στα καταστήματά της My Market από 4% – 20% σε 1.000 κωδικούς, οι οποίοι καλύπτουν όλες τις βασικές κατηγορίες προϊόντων διατροφής και καθημερινής κατανάλωσης. Οι μειώσεις τιμών θα αφορούν σε όλα τα My Market (45 καταστήματα). H εφαρμογή των μειώσεων θα ξεκινήσει σταδιακά από την Πέμπτη 5 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί το αργότερο ως τις 13/6/08.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η Μετρό αναλαμβάνει, επίσης, τη δέσμευση να περάσει άμεσα στις τιμές πώλησης όσες επιπρόσθετες μειώσεις τιμών κάνουν οι προμηθευτές της.

Οι 1.000 κωδικοί αφορούν σε επώνυμα και ιδιωτικής ετικέτας προϊόντα και ανήκουν στις κατηγορίες: Ζυμαρικά, όσπρια,, ρύζια, χυμοί ραφιού-ψυγείου, φρυγανιές, ελαιόλαδα, σπορέλαια, βούτυρα, τυριά, αλλαντικά, γιαούρτια, καφέδες, δημητριακά, γάλατα εβαπορέ, ψαρικά-τόνοι κονσέρβα, βρεφικά γάλατα-κρέμες, τοματικά, αλάτια, άλευρα, ψωμί φρέσκο-τοστ, τσάι, μπαχαρικά, κρουασάν, αναψυκτικά, μαλακτικά, χαρτί υγείας, πάνες κά.

Ο πρόεδρος της Μετρό, κ. Π. Παντελιάδης, δήλωσε σχετικά: « Με την κίνησή μας αυτή επιθυμούμε να συνδράμουμε την προσπάθεια του Υπουργείου Ανάπτυξης για αντιστροφή του αρνητικού κλίματος. Ταυτόχρονα, συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στους πελάτες μας, προσφέροντάς τους τα πιο βασικά προϊόντα σε μειωμένες τιμές. Θέλω να τονίσω ότι η ενέργεια αυτή έχει σημαντικό κόστος για μας. Ελπίζω ότι και οι προμηθευτές μας θα προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις, επιτρέποντάς μας να περάσουμε ακόμα περισσότερες μειώσεις τιμών στην κατανάλωση. Το ζητούμενο είναι να καταπολεμηθεί η ακρίβεια».