Η Marks & Spencer αποφάσισε την επιτάχυνση του ρυθμού των εγκαινίων καταστημάτων Simply Food στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και σε άλλες χώρες.

Τα πλάνα, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της αλυσίδας, προβλέπουν το άνοιγμα 150 νέων καταστημάτων, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Τα μισά από αυτά θα ανήκουν στην M&S, πιθανότατα τα μεγαλύτερα, τα οποία θα βρίσκονται σε κεντρικές λεωφόρους και εμπορικά κέντρα, ενώ τα υπόλοιπα θα λειτουργούν με συμβάσεις franchising. Το δίκτυο των Simply Food αποτελείται από 427 καταστήματα. Παράλληλα, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τη γαλλική αλυσίδα Relay France, για το άνοιγμα 10 καταστημάτων στο Παρίσι, μέχρι το 2018. Το πρώτο κατάστημα προγραμματίζεται να εγκαινιαστεί το καλοκαίρι του 2014.

Εν τω μεταξύ, εγκαινιάστηκαν στην Ολλανδία τέσσερα καταστήματα Simply Food σε σταθμούς βενζίνης BP, και άλλα δύο θα ανοίξουν πριν τα Χριστούγεννα. Παράλληλα, σε κατάστημα της Πράγας, λειτουργεί σε χώρο της M&S τμήμα προϊόντων ψυγείου, ενώ υπάρχει και πιλοτική λειτουργία τμήματος κατεψυγμένων στο Χονγκ Κονγκ. Η εταιρεία δηλώνει πως διαπιστώνει την ύπαρξη σημαντικών ευκαιριών στον τομέα των τροφίμων, διεθνώς.