Για αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων της προετοιμάζεται η Mondelēz International, ενώ παράλληλα εκφράζει αισιοδοξία για σταθεροποίηση στις τιμές του κακάο, σύμφωνα με πηγές του Food Navigator Europe. Ειδικότερα, οι κακές σοδειές στην Αφρική λόγω κακών καιρικών συνθηκών οδήγησαν σε αυξήσεις των τιμών του κακάο το 2023 και 2024, αλλά η εταιρεία εκτιμά πως η φετινή σοδειά θα είναι βελτιωμένη.
Σύμφωνα με το Food Navigator Europe, ο CEO της Mondelēz International, Dirk Van de Put, δήλωσε ότι οι καταναλωτές στην Ευρώπη είναι πλέον πιο δεκτικοί στις αυξήσεις τιμών, καθώς η σοκολάτα παραμένει «προσιτή πολυτέλεια». Η Mondelēz έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει νέες τιμολογιακές πολιτικές, με θετικά αποτελέσματα, ενώ σχεδιάζει την εισαγωγή νέων προϊόντων σε διαφορετικές κατηγορίες.
Ο CFO Luca Zaramella πρόσθεσε ότι η καλή φετινή σοδειά στην Αφρική αναμένεται να αυξήσει τις αποδόσεις κατά 20-25%.
Σχέδια επέκτασης σε Βραζιλία, Κίνα, Ινδία και Μεξικό
Η εταιρεία διατηρεί φιλόδοξα σχέδια επέκτασης σε αγορές όπως η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία και το Μεξικό, στοχεύοντας σε εκατομμύρια νέα καταστήματα. Επίσης, αναζητά ανάπτυξη στην κατηγορία των κέικ και αρτοσκευασμάτων, που θεωρεί φυσική επέκταση του χαρτοφυλακίου της. Η Mondelēz παραμένει προσεκτική στην τιμολόγηση ώστε να μην χάσει μερίδιο αγοράς, ενώ τα κορυφαία προϊόντα της, όπως τα Cadbury και Milka, δεν θα υποστούν αλλαγές στη σύνθεση τους.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter