Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις λιανικής είναι να συσπειρώσουν ή και να διευρύνουν την πελατειακή τους βάση. Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός τους επιτάσσει την αναβάθμιση των προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουν, σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση ολοένα χαμηλότερων τιμών. Η ενθάρρυνση του loyalty, όμως, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα της εξυπηρέτησης των πελατών και την εύρυθμη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η έγκαιρη και αποτελεσματική διεκπεραίωση ζωτικής σημασίας επιχειρησιακών διαδικασιών του back office είναι προαπαιτούμενο για τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και την αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Στην ουσία αποτελεί μονόδρομο για κάθε επιχείρηση που επιθυμεί να μειώσει τις τιμές της, δίχως να προχωρήσει σε εκπτώσεις ποιότητας. Παρόμοια, η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών σε επίπεδο front office π.χ. μέσω του γρήγορου σκαναρίσματος των προϊόντων στο ταμείο, ενισχύει τους δεσμούς με τον τελικό καταναλωτή, για προφανείς λόγους.

Η εταιρεία μας αναζήτησε εξειδικευμένα προϊόντα (φορητά τερματικά, barcode scanners κάθε τύπου, εκτυπωτές ετικετών/αποδείξεων κά) που ανταποκρίνονται στις ανάγκες εκσυγχρονισμού των επιχειρήσεων λιανικής και διατίθενται σε τιμές προσιτές. Ειδικότερα, επιλέξαμε τα προϊόντα της Honeywell –του πλέον ανερχόμενου κατασκευαστικού οίκου-, που κατέχει τη δεύτερη θέση στην παγκόσμια αγορά Συστημάτων Συλλογής Δεδομένων, διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία από τη συνεργασία με απαιτητικούς πελάτες, όπως η Tesco.

Παράλληλα, φροντίσαμε να αποκτήσουμε την απαιτούμενη πιστοποίηση τεχνογνωσίας: αναδειχθήκαμε σε Honeywell Partner H1, προκειμένου να αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση και την πλήρη τεχνική υποστήριξη λύσεων που περιλαμβάνουν εξοπλισμό του οίκου. Έτσι, παρέχουμε στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες υπηρεσίες service με πανελλαδική κάλυψη και προπαντός, με την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση και καθυστέρηση.

Προτάσεις μοντέλων
6100 & 6500: Tα μοντέλα της σειράς Dolphin επιτρέπουν τη συλλογή δεδομένων ακόμη και σε απαιτητικές συνθήκες, ενώ υποστηρίζουν ασύρματες επικοινωνίες για εφαρμογές in-premise, συμπεριλαμβανομένων του ελέγχου τιμών στα προϊόντα, της διαχείρισης αποθεμάτων, των παραλαβών, απογραφών κά. Και το 6100 και το 6500 είναι μικρού μεγέθους τερματικά, ιδανικά για την ανταλλαγή επιχειρησιακών δεδομένων μεταξύ αποθήκης και καταστημάτων. Μόνη διαφορά τους είναι ότι το 6500 διαθέτει μεγαλύτερη (3.5’’) έγχρωμη οθόνη αφής.

9535: Το ασύρματο Bluetooth scanner παρέχει απόλυτη ελευθερία κινήσεων στον χρήστη, ώστε το σκανάρισμα barcodes 1D να πραγματοποιείται οπουδήποτε αυτό απαιτείται. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας CodeGate, η αναμετάδοση δεδομένων ενεργοποιείται με το απλό πάτημα ενός κουμπιού.

Voyager 1200g: Διαθέτει εξαιρετικό design και επιτρέπει το αποτελεσματικό και αβίαστο σκανάρισμα των barcodes, ακόμα και αν η ποιότητά τους είναι κακή ή η ανάλυσή τους μικρότερη των 3.5 mil.

3780: Το 3780 Fusion υποστηρίζει τόσο το σκανάρισμα barcode, μέσω μονής ακτίνας laser (single line laser), όσο και μέσω δέσμης πολλαπλών ακτίνων laser (omnidirectional). Η δυνατότητά του να σκανάρει προς κάθε κατεύθυνση μέσω 20 ακτίνων laser (5 πεδία με 4 ακτίνες το καθένα), το καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

7600: Ο 7600 Horizon είναι laser scanner ταμείου που τοποθετείται εντός του πάγκου πωλήσεων και επιτρέπει το γρήγορο και αποτελεσματικό σκανάρισμα, ταυτόχρονα με την απενεργοποίηση των αντικλεπτικών, χάρη στην ενσωματωμένη EAS κεραία του. Επιπρόσθετα, παρέχει δυνατότητα σύνδεσης της εφεδρικής θύρας RS232 με scanner χειρός.

* Ο κ. Παύλος Κατσαρός είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ και τεχνικός διευθυντής της Mobile Technology AE.