Υπολογίζονται περίπου σε 30.000 πανελλαδικά και πραγματοποιούν ετησίως πωλήσεις ύψους περίπου 6,5 δισ. ευρώ. Πρόκειται για τα μικρά σημεία πώλησης, στα οποία είναι αφιερωμένη η έκθεση «Mini Market & Περίπτερο». Απευθύνεται σε πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες και εργαζόμενους και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα μικρά σημεία πώλησης και τους προμηθευτές τους.

Μια νέα έκθεση θα λειτουργήσει στις 10 με 12 Νοεμβρίου 2012 στο Metropolitan Expo (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος). Πρόκειται για μια έκθεση που απευθύνεται σε μια ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική οικονομία αγορά και συγκεκριμένα στους 100.000 και πλέον ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στα μικρά σημεία λιανικής και τις εταιρείες-προμηθευτές τους (προϊόντων και υπηρεσιών).

Συγκεκριμένα, επιχειρήσεις όπως μίνι μάρκετ, ψιλικά, καταστήματα πώλησης προϊόντων καπνού και Τύπου, περίπτερα,  παντοπωλεία, καταστήματα καπνικών ειδών, βιολογικών και οικολογικών προϊόντων, τουριστικών και εποχικών ειδών, κέντρα Τύπου, convenient stores, cash & carry, κάβες κτλ. θα έχουν την ευκαιρία να δειγματιστούν άμεσα από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου σε ένα μεγάλο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών: προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως τρόφιμα, σακχαρώδη, γαλακτοκομικά, ποτά-αναψυκτικά, καλλυντικά, είδη οικιακής χρήσης, είδη δώρων κ.λπ., είδη όπως καπνικά, τηλεπικοινωνίες, Τύπος αλλά και υπηρεσίες όπως νέες τεχνολογίες για το λιανικό εμπόριο, logistics, εξοπλισμός, συστήματα ασφαλείας κ.ά.

Η αξία της διοργάνωσης
Η απόφαση για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης έκθεσης στηρίχθηκε  στο δεδομένο μιας τάσης ενίσχυσης της προτίμησης των καταναλωτών προς τα μικρά σημεία λιανικής. Σύμφωνα με την έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό της Rota AE η εταιρεία Planning,
οι κυριότεροι λόγοι είναι η δυνατότητα διάθεσης μικρών ποσών χωρίς τον κίνδυνο της πραγματοποίησης περιττών αγορών, η δυνατότητα αγοράς με πίστωση, η άμεση πρόσβαση, η οικειότητα με τον ιδιοκτήτη και τους λιγοστούς υπαλλήλους και η δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών σχεδόν όλο το 24ωρο.

Εξίσου σημαντικός λόγος για τη διοργάνωση της έκθεσης αποτελούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την κάνουν ελκυστική στους προμηθευτές της μικρής λιανικής (άμεση ρευστότητα, αποφυγή μεγάλων εκπτώσεων, ευκαιρία πιο κερδοφόρων πωλήσεων κ.ά.). Η έκθεση προσφέρει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες μικρών σημείων πώλησης να έχουν πρόσβαση σε ιδέες και λύσεις που θα τους βοηθήσουν να εκσυγχρονίσουν και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους, να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και την άμεση ρευστότητα και στους προμηθευτές τους να αυξήσουν το πελατολόγιό τους, να θεμελιώσουν ένα μόνιμο κανάλι επικοινωνίας με τους πελάτες τους (υφιστάμενους και νέους), να παρουσιάσουν τις εμπορικές τους προτάσεις και να βρουν νέα δίκτυα διανομής. Άλλωστε, όπως έδειξε και η έρευνα, το 70% των προμηθευτών αναζητά νέους τρόπους για να θεμελιώσει ένα νέο κανάλι επικοινωνίας με τα μικρά σημεία λιανικής, υφιστάμενα και νέα.

Το συνέδριο
Την πρώτη ημέρα της έκθεσης θα διοργανωθεί από το Ινστιτούτο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Νοτιοανατολικής & Κεντρικής Ευρώπης (Supply Chain Institute) με την επιστημονική συνεργασία της Planning συνέδριο υπό τον τίτλο «Σύγχρονο Mini Market & Περίπτερο». Σκοπός του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει ζητήματα που απασχολούν τον συγκεκριμένο κλάδο (θέματα τεχνολογίας, logistics, εξοπλισμού, φορολογικά, ασφάλειας, Μάρκετινγκ και merchandising, logistics κ.λπ.) και να προτείνει λύσεις που θα καταθέσουν διακεκριμένοι ειδικοί του χώρου.

info
Η έκθεση «Mini Market & Περίπτερο» διοργανώνεται από την εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων Rota AE σε συνεργασία με την Pear Exhibit. Επιστημονικός συνεργάτης της διοργάνωσης είναι η εταιρεία συμβούλων Planning AE.Περισσότερες πληροφορίες για
την έκθεση μπορείτε να βρείτε στο www.minimarket-periptero.gr και στο τηλ. 211 1801 801.