Την απόφασή της να επενδύσει στην ανάπτυξη με σαφή προσανατολισμό στην αγορά των τροφίμων και να επεκτείνει την παρουσία της στην κατηγορία των γαλακτοκομικών προϊόντων ανακοίνωσε η Μινέρβα σε συνέντευξη τύπου, η οποία δόθηκε με αφορμή την παρουσίαση του So Real Choco -πρόκειται για ένα προϊόν spread (αλειφόμενο) με σοκολατένια γεύση, μειωμένα ποσοστά ζάχαρης και λιπαρών και μεγάλη περιεκτικότητα σε γάλα.

Με το προϊόν αυτό η Μινέρβα επικυρώνει την στρατηγικής σημασίας απόφασή της να αναπτυχθεί με σαφή προσανατολισμό στα τρόφιμα αλλά και σε προϊόντα με εξαγωγικό ενδιαφέρον. Στο πλαίσιο αυτό, μέσω του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Γιώργου Κωστιάνη, δηλώθηκε και το ενδιαφέρον της εταιρείας για εξαγορά παραγωγικής μονάδας φέτας, με στόχο το λανσάρισμα στην αγορά προϊόντος με δικό της brand. Στη συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε πως η εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με εταιρείες του κλάδου, μεταξύ των οποίων και η ΦΑΓΕ, που έχει ήδη δηλώσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την συγκεκριμένη αγορά.

Στον κλάδο του ελαιολάδου, λαμβάνοντας υπόψη την πρόθεση της εταιρείας Unilever να διαθέσει προς πώληση την Ελαΐς, ο κ. Κωστιάνης δήλωσε πως η Μινέρβα θα αποφασίσει τις κινήσεις της από τη στιγμή που η πρόθεση αυτή της πολυεθνικής εταιρείας μετατραπεί σε ουσιαστική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Σχετικά με την οικονομική κρίση και την επίπτωση των δυσμενών διεθνών συγκυριών στις εξαγωγές της εταιρείας, ο κ. Κωστιάνης τόνισε πως έχει προς το παρόν επηρεαστεί μόνο η αγορά των ΗΠΑ. Γι’ αυτό και η εταιρεία προχωρεί στην απόφασή της να αναπτύξει τις εξαγωγές της με στόχο να αποτελέσουν μέσα στα επόμενα χρόνια το 15% του συνολικού κύκλου πωλήσεων από 8% που είναι σήμερα.

Η εκτίμηση για τα γενικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας είναι πως για τη χρήση 2008/2009 ο κύκλος εργασιών θα ανέλθει σε περίπου 95 εκατ. ευρώ έναντι 80 εκατ. ευρώ, καθώς ήδη στο πρώτο πεντάμηνο “τρέχει” με ρυθμούς της τάξης του 12%-13%.