Στον δεύτερο αιώνα ζωής της, η Μινέρβα είναι σήµερα µία από τις µεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις τροφίµων. Με µεγάλες επενδύσεις σε παραγωγικές εγκαταστάσεις, νέα προϊόντα και εξαγορές, η Μινέρβα επεκτείνεται συνεχώς σε νέους τοµείς προϊόντων τροφίµων.

Εδώ και 106 χρόνια, η Μινέρβα είναι άρρηκτα συνδεδεµένη µε την ελληνική γεωργική παραγωγή. Το ελαιόλαδο, το αγνό γάλα, το ελληνικό βούτυρο, και όλες οι ελληνικές πρώτες ύλες, αποτελούν τη βάση για τη δηµιουργία προϊόντων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των σύγχρονων καταναλωτών στην Ελλάδα και σε 42 χώρες του κόσµου.

Η διαρκής έρευνα και οι συνεχείς επενδύσεις, παράλληλα µε την εµπειρία και την τεχνογνωσία τόσων χρόνων, επιτρέπουν στη Μινέρβα να διευρύνει συνεχώς την γκάµα της και να πρωτοπορεί µε δυνατά brands.
• Τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Χωριό αξιοποιούν όλον τον πλούτο της ελληνικής γης σε µοναδικές ποικιλίες, µε προεξάρχουσα την Κορωνέικη.
• Το φρέσκο ελληνικό βούτυρο Χωριό παρασκευάζεται από 100% αγνό γάλα.
• Τα τυροκοµικά προϊόντα Χωριό φέτα τρίµηνης ωρίµανσης και Χωριό γραβιέρα, παράγονται από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα στην Ήπειρο.
• Η σειρά spreads Χωριό Soft, σε µοναδικές γεύσεις, µε ελαιόλαδο και µε γιαούρτι.
• Η ολοκληρωµένη σειρά προϊόντων βιολογικής γεωργίας Χωριό αποτελείται από τυροκοµικά προϊόντα (φέτα και κατσικίσιο τυρί σε συσκευασία, και αγελαδικό και πρόβειο τυρί σε φέτες), βούτυρο και µαργαρίνη µε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, ελαιόλαδο και προϊόντα ελιάς.
• Η σειρά προϊόντων Benecol, µε τη συνεργασία της πρωτοπόρου εταιρείας τροφίµων παγκοσµίως στη µείωση της χοληστερόλης Raisio Group, είναι εµπλουτισµένη µε εστέρες φυτικών στανόλων και συµβάλλει στην αποτελεσµατική µείωση της χοληστερίνης.
• Το βούτυρο So Real, από 100% αγελαδινό γάλα, είναι το µόνο βούτυρο µε έως και 6 φορές λιγότερη χοληστερόλη και σε light.
• Στην οικογένεια της Μινέρβα ανήκουν πληθώρα προϊόντων που καλύπτουν τις ανάγκες του έλληνα καταναλωτή (βούτυρο Σαβόι και Burrino, Μινερβίνη, Φαστ, σπορέλαια, πυρηνέλαια).

Τα τελευταία 15 χρόνια, η Μινέρβα πραγµατοποιεί συνεχείς επενδύσεις σε παραγωγικές εγκαταστάσεις. Το εργοστάσιο στο Σχηµατάρι, µε τεχνολογία αιχµής, είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης, όπου οι πιο σύγχρονες τεχνολογικές µέθοδοι παραγωγής και τυποποίησης συνυπάρχουν µε τον σεβασµό στην ελληνική φύση.

Πρόσφατα, το εργοστάσιο επεκτάθηκε µε τη δηµιουργία µονάδας παραγωγής βουτύρου, µια επένδυση της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ. Το 2008, η επέκταση στα τυροκοµικά προϊόντα σηµατοδοτήθηκε από την εξαγορά τυροκοµικής µονάδας στα Ιωάννινα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επενδυτικό πρόγραµµα εκσυγχρονισµού και επέκτασης του εργοστασίου και της παραγωγικής διαδικασίας, το οποίο θα ανέλθει συνολικά στα 10 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, λειτουργεί στην Ανδραβίδα υπερσύγχρονος σταθµός συγκέντρωσης γάλακτος, που εξυπηρετεί µια γραµµή παραγωγής και διανοµής γάλακτος στη Δυτική Ελλάδα, µε ξεχωριστές γραµµές συλλογής για τα βιολογικά και τα συµβατικά προϊόντα, και τροφοδοτεί το εργοστάσιο τυροκοµικών των Ιωαννίνων. Τα προϊόντα της Μινέρβα διατίθενται µέσα από τα µεγαλύτερα δίκτυα διανοµής σε 42 χώρες του κόσµου, προάγοντας την ποιότητα των ελληνικών premium προϊόντων, από το ελληνικό ελαιόλαδο και τις µαργαρίνες, µέχρι τα βιολογικά προϊόντα.

Ηµεροµηνίες σταθµός
Δεκαετία ’70:
Η Μινέρβα γίνεται µέλος του πολυεθνικού όµιλου Paterson Zochonis.
Δεκαετία ’80: Δηµιουργία του brand Χωριό.
Δεκαετία ’90: Επένδυση σε υπερσύγχρονη παραγωγική µονάδα ελαίων και spreads, στο Σχηµατάρι Βοιωτίας.
2004: Λανσάρισµα του Benecol.
2006: Λανσάρισµα του βουτύρου So Real. 2007: Εξαγορά της βιοµηχανίας βουτύρου Σαβόι.
2008: Λανσάρισµα του βουτύρου Χωριό.
2008: Εξαγορά τυροκοµικής µονάδας στα Ιωάννινα και δηµιουργία ζώνης γάλακτος.
2009: Λανσάρισµα των τυριών Χωριό και εξαγορά του βουτύρου Burrino.
2010: Λανσάρισµα της σειράς βιολογικών προϊόντων Χωριό.