Σύμφωνα με το business plan της Μινέρβα Ελαιουργική, δημιουργείται από την εταιρεία μια νέα μονάδα για την παραγωγή οργανικών τροφίμων, καθώς και προϊόντων βουτύρου, στο Σχηματάρι, όπου εδρεύουν οι παραγωγικές της εγκαταστάσεις. Η νέα μονάδα προγραμματίζεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2009, θα κοστίσει περί τo 1,5 εκατ. ευρώ και θα καλύψει κάθε ανάγκη τής Μινέρβα για την παραγωγή των καινούργιων προϊόντων της.

Στην εν λόγω μονάδα θα παράγονται οι τέσσερις πρώτοι κωδικοί στην κατηγορία των οργανικών τροφίμων, οι οποίοι ως βάση τους έχουν το ελαιόλαδο, όπως πάστα ελιάς και μαργαρίνη ελαιολάδου, καθώς και το βούτυρο «Σαβόι» που εξαγοράσθηκε σχετικά πρόσφατα, αλλά και το «Χωριό», που αποτελεί επέκταση του brand από την κατηγορία του ελαιολάδου στην κατηγορία του βουτύρου.

Με τις κινήσεις της αυτές η Μινέρβα Ελαιουργική ευελπιστεί ότι θα διπλασιάσει τους ρυθμούς ανάπτυξής της, ή αλλιώς ότι θα εξασφαλίσει διψήφια ποσοστά ανόδου του ετήσιου κύκλου εργασιών, ενώ στοχεύει και την κατάληψη της πρώτης θέσης στην κατηγορία του βουτύρου, όπου σήμερα κατέχει μερίδιο τής τάξης του 20%, με το «Σαβόι» και το «So Real».

Οικονομικά μεγέθη

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη των οικονομικών της μεγεθών, κατά τη χρήση 2006 – 2007, που έκλεισε τον περυσινό Μάιο (τελευταία επίσημα στοιχεία), η Μινέρβα Ελαιουργική παρουσίασε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 6% στα 81,32 εκατ. ευρώ από 76,98 εκατ. ευρώ το προηγούμενο 12μηνο, και ανάλογη αύξηση των καθαρών προ φόρων κερδών, που διαμορφώθηκαν στα 5,3 εκατ. ευρώ (με τον υπολογισμό εκτάκτων κερδών στα 6,49 εκατ. ευρώ) από 4,90 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Για την ανάπτυξη του τζίρου της η εταιρεία επενδύει σημαντικά και στις εξαγωγές, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο βασικό της προϊόν, το Ελαιόλαδο Μινέρβα. Σε σύνολο, οι εξαγωγές της τρέχουν με ρυθμούς 20%, κυρίως λόγω συμμετοχής της στο πρόγραμμα του ΟΠΕ για την προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στο εξωτερικό, μέσω του οποίου απέκτησε παρουσία σε Αυστραλία, Σαουδική Αραβία και Κίνα.

Σημειώνεται ότι στα ανοίγματα που επιχειρεί η Μινέρβα Ελαιουργική σε προϊόντα καινοτομίας, μεγάλη είναι η συμβολή από τη στρατηγική συνεργασία, την οποία έχει συνάψει με τον διεθνή -αλλά ελληνικών συμφερόντων- όμιλο Paterson Zochonis & Co Ltd.