Ο όμιλος Carrefour Μαρινόπουλος έχει ανακηρύξει το μήνα Ιούνιο “Μήνα Προστασίας του Περιβάλλοντος”. Στο πλαίσιο αυτό,  προχωρεί σε μία σειρά ενεργειών, με στόχο, όπως δηλώνει στη σχετική ανακοίνωση, “την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των καταναλωτών και τον συνδυασμό των αγορών με την υπευθυνότητα”.

Συγκεκριμένα, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην αξία της ανακύκλωσης, η Carrefour Μαρινόπουλος για τον Ιούνιο διπλασιάζει τα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης που βρίσκονται εγκατεστημένα στα καταστήματα του δικτύου της. Στα Κέντρα αυτά οι καταναλωτές μπορούν να επιστρέφουν προς ανακύκλωση πλαστικά μπουκάλια, γυάλινες φιάλες, μεταλλικά κουτιά, χάρτινες συσκευασίες, ηλεκτρικές μικροσυσκευές, κινητά τηλέφωνα και μπαταρίες, συμβάλλοντας κι ίδιοι ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Carrefour Μαρινόπουλος αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συλλογικού Συστήματος «Ανταποδοτική Ανακύκλωση», το οποίο έχει εγκριθεί από το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Παράλληλα με την ενίσχυση και τη διάδοση της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, η Carrefour Μαρινόπουλος λεει «ΟΧΙ» στην πλαστική σακούλα, ενώ προχωρεί δυναμικά στην προώθηση της επαναχρησιμοποιούμενης τσάντας Carrefour. Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009 έως το Σάββατο 29 Αυγούστου 2009, με τη χρήση της τσάντας Carrefour χαρίζει στους καταναλωτές δωροεπιταγές για βιολογικά προϊόντα, καθώς και πόντους στην κάρτα Club. Με την ενέργεια αυτή, τους προτρέπει να εντάξουν στις καθημερινές τους αγορές τη φιλική προς το περιβάλλον επαναχρησιμοποιούμενη τσάντα και να καταργήσουν τις πλαστικές σακούλες.

Τέλος, η «Μεγάλη Γιορτή Ανακύκλωσης» στο κατάστημα Carrefour του Αμαρουσίου, στις 27 Ιουνίου, σε συνεργασία με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση, θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα ενεργειών του «Μήνα προστασίας του Περιβάλλοντος». Κατά τη διάρκεια της γιορτής, οι επισκέπτες του καταστήματος, καθώς και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συναυλίες διάσημων Ελλήνων καλλιτεχνών, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, να ανακυκλώσουν συσκευασίες και να κερδίσουν δώρα.