Αυτή είναι η φιλοσοφία της MICROMEDIA BRITANNIA, η οποία από το 1990 μέχρι σήμερα έχει εγκαταστήσει σε επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς περίπου 62.000 ταμειακές μηχανές και επομένως εκτός από μία δυνατή πελατειακή βάση έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στις ιδιαιτερότητες διαφόρων κατηγοριών επιχειρήσεων.

Αυτή είναι η φιλοσοφία της MICROMEDIA BRITANNIA, η οποία από το 1990 μέχρι σήμερα έχει εγκαταστήσει σε επιχειρήσεις της ελληνικής αγοράς περίπου 62.000 ταμειακές μηχανές και επομένως εκτός από μία δυνατή πελατειακή βάση έχει αποκτήσει σημαντική εμπειρία στις ιδιαιτερότητες διαφόρων κατηγοριών επιχειρήσεων.

Από το 1998 που ξεκίνησε τη λειτουργία της η εταιρεία MICROMEDIA εστίασε στις μηχανές γραφείου αντιπροσωπεύοντας στη χώρα μας την εταιρεία SHARP. Σήμερα, μετά από την εξαγορά της BRITANNIA το 1999, εκτός από τα προϊόντα της SHARP διαθέτει στην ελληνική αγορά ταμειακά συστήματα, τα οποία φέρουν τη δική της υπογραφή. Για τις ταμειακές μηχανές της MICROMEDIA BRITANNIA και της SHARP μιλήσαμε με τον κ. Νίκο Γερογιαννάκη, διευθυντή τμήματος φορολογικών ταμειακών μηχανών.

«σ.σ»: Η εισαγωγή του ευρώ ανάγκασε πολλούς επιχειρηματίες να αλλάξουν ή να αναβαθμίσουν τα ταμειακά τους συστήματα. Το γεγονός αυτό δεν συνεπάγεται μια κάμψη στις δικές σας πωλήσεις;

Ν. Γερογιαννάκης: Η φιλοσοφία της εταιρείας μας είναι να παρέχει στους πελάτες της λύσεις, οι οποίες είναι σύγχρονες τεχνολογικά και εξυπηρετούν τις εξελισσόμενες ανάγκες τους. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι το ευρώ ήταν απλά ένας σταθμός στην τεχνολογική εξέλιξη των ταμειακών μας συστημάτων, αλλά όχι το τέρμα. Για παράδειγμα θα αναφερθώ στη μοναδική φορητή ταμειακή μηχανή που διαθέτουμε στην ελληνική αγορά και η οποία έχει διαστάσεις μόλις 20 x 8 x 16 εκατ., βάρος λιγότερο από 900 γραμ. και λειτουργεί ακόμα και με μπαταρίες.

Όπως καταλαβαίνετε από τα χαρακτηριστικά της, πρόκειται για μία ταμειακή μηχανή η οποία είναι δυνατό να λειτουργεί ως σταθερή ή φορητή και να εξυπηρετεί επιχειρήσεις που διαθέτουν περιορισμένο χώρο. Άλλα χαρακτηριστικά αυτού του μικρού θαύματος είναι ότι δέχεται μέχρι 2.000 κωδικούς ειδών, κάνει υπολογισμούς σε τέσσερα νομίσματα, διαχειρίζεται κουπόνια προσφορών, είναι αδιάβροχη και συνδέεται με ηλεκτρονικό υπολογιστή και αναγνώστη barcode.

«σ.σ»: Η εταιρεία σας έχει σημαντική παρουσία στις ταμειακές μηχανές, αλλά υπάρχει και μία νέα κατηγορία επιχειρήσεων, η οποία ζητά κάτι παραπάνω και επομένως χρειάζεται ένα ταμειακό σύστημα (POS). Έχετε λύσεις για την αγορά αυτή;

N. Γερογιαννάκης: Η MICROMEDIA BRITANNIA υπογράφει το ταμειακό σύστημα EPOS, το οποίο διαθέτει πληκτρολόγιο και ενσωματωμένη αλφαριθμητική οθόνη και δίνει δυνατότητα διαχείρισης 41.000 ειδών με 30 γράμματα περιγραφής για το καθένα. Προαιρετικά το EPOS δέχεται εξωτερικό εκτυπωτή, εκτυπωτή κουζίνας, αναγνώστη barcode και εξωτερική οθόνη πελάτη. Το σύστημα αυτό έχει δυνατότητα να εξυπηρετεί εξίσου καλά επιχειρήσεις εστίασης και λιανικής πώλησης, ανάλογα με το λογισμικό που το εφοδιάζουμε. Για αυτό το λόγο προσφέρεται και με τρία διαφορετικά πληκτρολόγια, εκ των οποίων το ένα είναι αδιάβροχο.

«σ.σ»: Ανάμεσα στη μικρή ταμειακή μηχανή και το ταμειακό σύστημα πόσα μοντέλα υπάρχουν;

N. Γερογιαννάκης: Διαθέτουμε επιπλέον 6 μοντέλα ταμειακών μηχανών της SHARP και της MICROMEDIA BRITANNIA, τα οποία καλύπτουν πρακτικά τις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε κατηγορίας. Πλην ενός, όλα μας τα μοντέλα βασίζονται σε τεχνολογία θερμικής εκτύπωσης και αρκετά από αυτά έχουν δυνατότητα σύνδεσης με barcode, έτσι ώστε να εξυπηρετούν τις επιχειρήσεις λιανικής. Οι λύσεις μας είναι ανταγωνιστικές όσον αφορά το κόστος αγοράς και επιπλέον συνοδεύονται από την τεχνική υποστήριξη του αναγνωρισμένου πλέον ονόματος της MICROMEDIA BRITANNIA.