Τη θεαματική άνοδο των πωλήσεων της ΜΕΤΡΟ κατά 18% το α΄ τρίμηνο του 2002 ακολούθησε φέτος το αντίστοιχο τρίμηνο άνοδος επίσης με διψήφιο ποσοστό: 15%. Φέτος τα έσοδα της εταιρείας ενισχύθηκαν σημαντικά από τα νέα καταστήματά της. Οι πωλήσεις των ήδη λειτουργούντων μονάδων στο α΄ τρίμηνο του 2003 βελτιώθηκαν κατά 8%-9% έναντι του αντίστοιχου περσινού.

Ιδιαιτέρως αισιόδοξα συμπεράσματα φαίνεται ότι προκύπτουν για τις πωλήσεις της ΜΕΤΡΟ το 2003, σύμφωνα με την εξέλιξη του τζίρου της στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Παρά τη θεαματική άνοδο που κατέγραψαν πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο οι πωλήσεις της αλυσίδας, φέτος η πορεία ανόδου τους συνεχίστηκε και πάλι με διψήφια ποσοστά. Τα επίσημα στοιχεία της ΜΕΤΡΟ αναφέρουν αύξηση του τζίρου της κατά 15%, όταν πέρυσι η χρονιά είχε ξεκινήσει με αύξηση της τάξης του 18%. Βέβαια φέτος τα έσοδα ενισχύθηκαν σημαντικά από τα νέα καταστήματα της αλυσίδας, όμως αισιοδοξία αποπνέει και η οργανική ανάπτυξή της. Οι πωλήσεις των ήδη λειτουργούντων μονάδων στο πρώτο τρίμηνο του 2003 βελτιώθηκαν κατά 8%-9% έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Φέτος η ΜΕΤΡΟ αναμένει τζίρο της τάξης των 420 εκατ. ευρώ έναντι 366 εκατ. ευρώ το 2002. Τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ανήκουν στα αλλοιώσιμα, κυρίως λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης του catering. Από την επεξεργασία των στατιστικών στοιχείων της αλυσίδας προκύπτει ότι στα αλλοιώσιμα καταγράφεται άνοδος κατά 5 με 10 μονάδες περισσότερες από τον μέσο όρο που παρουσιάζουν οι υπόλοιποι κλάδοι του λιανεμπορίου. Σημειώνεται ότι ανάλογη είναι η εξέλιξη των αλλοιώσιμων και σε όσες αλυσίδες δραστηριοποιούνται εντόνως στον τομέα των cash & carry καταστημάτων.

Για το τρέχον έτος η αλυσίδα έχει προγραμματίσει σημαντικές επενδυτικές κινήσεις που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξή της με νέες εμπορικές μονάδες. Ειδικότερα, στον χώρο του οργανωμένου λιανεμπορίου μελετά τη δημιουργία δύο νέων σούπερ μάρκετ στις περιοχές Καματερού και Σεπολίων, που θα λειτουργήσουν στο πρώτο εξάμηνο, ενώ κατά το δεύτερο εξάμηνο πρόκειται να λειτουργήσει και μία τρίτη με έδρα στους Αγίους Θεοδώρους. Στον τομέα του χονδρεμπορίου η ΜΕΤΡΟ πρόκειται να επεκταθεί με δύο ακόμη νέα καταστήματα, τα οποία θα έχουν τις έδρες τους στην Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη.