Μεγάλος νικητής της φετινής διοργάνωσης των Energy Mastering Awards 2019 ήταν η Metro, η οποία κατέκτησε την κορυφαία διάκριση «Energy Efficient Company of the year» σαρώνοντας ακόμη δεκαπέντε βραβεία!

Η εταιρεία απέσπασε τέσσερα χρυσά, πέντε ασημένια και έξι μπρούτζινα βραβεία για τις καλές πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας που ακολουθεί.

Τα βραβεία αφορούσαν όλες τις επιχειρήσεις (ιδιωτικές και δημόσιες) που παράγουν και διαχειρίζονται ενέργεια, προσφέρουν υπηρεσίες και τεχνολογίες ή είναι χρήστες ενέργειας και εφαρμόζουν επιτυχημένες πρακτικές ή έχουν εγκαταστήσει σύγχρονη τεχνολογία για την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας που καταναλώνουν (ηλεκτρική ενέργεια, καύσιμα, νερό, πρώτη ύλη) κατά την παραγωγική ή εφοδιαστική διαδικασία.

Η βράβευση της Metro σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας αποτελεί το επιστέγασμα όλων των δράσεων που έχει θέσει σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της. Έχοντας καταφέρει σημαντική εξοικονόμηση στην ενέργεια που καταναλώνει, η οποία αγγίζει το 20% την τελευταία τριετία, η εταιρεία συγκαταλέγεται στους ηγέτες της εγχώριας αγοράς σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος, βιώσιμης ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης, «Energy Efficient Company of the year», απονέμεται στην επιχείρηση που συγκεντρώνει τις περισσότερες διακρίσεις στις επιμέρους κατηγορίες, που αφορούν την αποτελεσματική διαχείριση της ενέργειας.