Με ρυθμό αύξησης 14,2% αναπτύχθηκαν οι πωλήσεις της ΜΕΤΡΟ στο οκτάμηνο του 2003 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Σε αξία ανήλθαν στα 300 εκατ. ευρώ έναντι 262 εκατ. ευρώ το 2002. Η οργανική ανάπτυξη της εταιρείας διαμορφώθηκε στο 10%, γεγονός που αποδίδεται τόσο στον πληθωρισμό (ανατιμήσεις) όσο και στην αύξηση των πωλήσεων που πέτυχαν τα παλαιά καταστήματά της. Η ΜΕΤΡΟ στο τρέχον δωδεκάμηνο αναμένει ότι θα εξασφαλίσει τα κέρδη της περσινής χρονιάς (11,6 εκατ. ευρώ).

Με ρυθμό αύξησης 14,2% αναπτύχθηκαν οι πωλήσεις της ΜΕΤΡΟ στο οκτάμηνο του 2003 έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος. Η αξία των πωλήσεων ανήλθε σε 300 εκατ. ευρώ έναντι 262 εκατ. ευρώ το 2002, ενώ η οργανική ανάπτυξη της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 10%, γεγονός που αποδίδεται τόσο στον πληθωρισμό, δηλαδή στις ανατιμήσεις στις οποίες προχώρησε ο κλάδος πιεζόμενος από τις αυξήσεις χονδρικής, αλλά και στην αύξηση των πωλήσεων που πέτυχαν τα παλαιά καταστήματα.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αλυσίδας, βελτίωση του τζίρου καταγράφηκε κυρίως σε cash & carry μονάδες, για τις οποίες όμως απαιτήθηκε διάστημα περίπου τεσσάρων ετών από την ίδρυσή τους έως ότου εξασφαλίσουν τους απαιτούμενους όγκους πωλήσεων, κερδίζοντας σημαντικά μερίδια στις τοπικές αγορές όπου δραστηριοποιούνται. Σε ό,τι αφορά τα σούπερ μάρκετ, υπήρξαν καταστήματα που ενίσχυσαν περαιτέρω τη θέση τους σε συνοικιακές αγορές, αλλά συνέβη και το ακριβώς αντίθετο, με ορισμένες μονάδες λιανικής να χάνουν περιορισμένο έστω μέρος της δύναμής τους λόγω έντασης του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η διοίκηση της αλυσίδας εκφράζεται αισιόδοξα για την πορεία των κερδών της. Πιο συγκεκριμένα, στο 12μηνο αναμένει να εξασφαλίσει τα κέρδη της περσινής χρονιάς, τα οποία διαμορφώθηκαν στο υψηλό επίπεδο των 11,6 εκατ. ευρώ, ενώ τίποτε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μίας νέας ανόδου των καθαρών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Δύο νέα ΜΕΤΡΟ στην Αττική

Δύο νέα υπερσύγχρονα σούπερ μάρκετ, στο Καματερό και στα Σεπόλια, εγκαινίασε η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΜΕΤΡΟ στα μέσα Ιουλίου. Η συνολική επένδυση για τη δημιουργία των δύο καταστημάτων ξεπέρασε τα 1.200.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, στις 10 Ιουλίου εγκαινιάστηκε το κατάστημα του Καματερού. Το νέο Μετρό βρίσκεται επί της Λεωφ. Φυλής 205, διαθέτει συνολικό χώρο πώλησης 950 τ.μ. σε δύο επίπεδα και αποθηκευτικό χώρο 350 τ.μ. Στο κατάστημα εργάζονται 35 άτομα, ενώ τη διεύθυνσή του ανέλαβε ο κ. Νικόλαος Παλικάρης.

Το κατάστημα των Σεπολίων εγκαινιάστηκε στις 11 Ιουλίου. Στεγάζεται επί της οδού Αντιγόνης 197, διαθέτει χώρο πώλησης 1.000 τ.μ και αποθηκευτικό χώρο 500 τ.μ. Σε αυτό εργάζονται 36 άτομα. Τη διεύθυνσή του ανέλαβε η κα Ολγα Κονίνη.

Πέρα από τα κλασικά τμήματα ενός σούπερ μάρκετ στα δύο νέα Μετρό υπάρχουν επιπλέον τμήματα τυριών-αλλαντικών, κρεοπωλείου, ξηρών καρπών και μεγάλη ποικιλία στις κατηγορίες των μη τροφίμων.

Σημειώνεται ότι η ΜΕΤΡΟ προχώρησε φέτος στη δημιουργία ενός ακόμα cash & carry με έδρα στην Καβάλα. Το ετήσιο πλάνο επέκτασης της εταιρείας αρχικά προέβλεπε την ίδρυση δύο επιπλέον καταστημάτων –ενός cash & carry στην Αλεξανδρούπολη και ενός σούπερ μάρκετ στους Αγίους Θεοδώρους– ωστόσο είναι πολύ πιθανό ότι αυτά θα εγκαινιαστούν στις αρχές του 2004.