Σημαντικότατη αύξηση καταγράφηκε πέρυσι στα κέρδη της ΜΕΤΡΟ σε σχέση με το 2000.

Σημαντικότατη αύξηση καταγράφηκε πέρυσι στα κέρδη της ΜΕΤΡΟ σε σχέση με το 2000. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, κατά τη χρήση του 2001 η κερδοφορία της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 7,3 εκατ. ευρώ, έναντι 4,1 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας άνοδο 78%.

Στελέχη της αλυσίδας, σχολιάζοντας τη θετική πορεία την οποία ακολούθησε ο σχετικός δείκτης, τόνισαν στο «σ.σ.» ότι οφείλεται τόσο στη βελτιστοποίηση του τζίρου όσο και στον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών της εταιρείας. Μάλιστα, όπως διευκρινίζουν, η συμμετοχή των δύο προαναφερόμενων παραγόντων ήταν μοιρασμένη, ενώ ο αρχικός στόχος για την κερδοφορία της εταιρείας κατά το 2001 υπερκαλύφθηκε –οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν πέρυσι λόγο για κέρδη της τάξης των 5,8 εκατ. ευρώ.

Φέτος η διοίκηση της ΜΕΤΡΟ αναμένει τη διατήρηση του δείκτη στα 7,3 εκατ. ευρώ, καθ΄ ότι ο έντονος ανταγωνισμός θα συμπιέσει τις τιμές βασικών αγαθών σε χαμηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν τα αναγκαία περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης των κερδών. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του 2001 έκλεισε για τη ΜΕΤΡΟ με τζίρο 318,4 εκατ. ευρώ από 268,5 εκατ. ευρώ το 2000 και για το τρέχον έτος υπολογίζεται ότι θα σημειωθεί και νέα άνοδος κατά 15%, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 366,8 εκατ. ευρώ.

H περσινή ανάπτυξη του τζίρου προκλήθηκε κυρίως από οργανική αύξηση και λιγότερο από την ανάπτυξη του δικτύου με νέες εμπορικές μονάδες, αφού η εταιρεία ίδρυσε πέρυσι μόνο τρία καταστήματα.