Η Metro AEBE, διαχειρίστρια των My market και Metro Cash & Carry, ανακοινώνει το στρατηγικό της πλάνο για το 2024, εστιάζοντας στην αναβάθμιση των υποδομών και τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Στόχος είναι η βελτίωση της εμπειρίας αγορών για τους πελάτες της.
Η αλυσίδα My market προγραμματίζει εννέα ανακαινίσεις καταστημάτων σε Αττική και περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών Ριζούπολης, Πάτρας, Μαρουσίου και Νέας Μάκρης. Ήδη ολοκληρώθηκαν οι ανακαινίσεις σε Αγία Παρασκευή, Λούτσα, Τρίκαλα Καλαμπάκας και Ρόδο (Κρεμαστή). Παράλληλα, αναμένεται το άνοιγμα νέου καταστήματος στο Άργος. Το πρόγραμμα συνοδεύεται από επενδύσεις ύψους 36 εκατ. ευρώ για την απόκτηση νέων ακινήτων.
Ραγδαία ανάπτυξη των My market Local
Ο τομέας franchise My market Local αναπτύσσεται δυναμικά με 24 καταστήματα, εκ των οποίων τα 10 άνοιξαν μέσα στο 2024. Η εταιρεία δέχεται 100 αιτήσεις ανά μήνα από επενδυτές, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη. Η αλυσίδα παρουσίασε επίσης ένα καινοτόμο concept, συνεργαζόμενη με την Il Toto. Στο κατάστημα του Ζωγράφου (Μούσκου 12), οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους και γευστικά γλυκίσματα από το Il Toto, συνδυάζοντάς τα με τις καθημερινές αγορές τους.
Η Metro Cash & Carry, με 50 καταστήματα και μερίδιο αγοράς κοντά στο 50%, σχεδιάζει δύο νέα καταστήματα μέχρι το τέλος 2024. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακαίνιση στο Κορωπί, προσφέροντας νέες υπηρεσίες και μειώνοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter