Επτά νέα σημεία πώλησης, εκ των οποίων 4 Μετρό Cash & Carry και 3 My Market, στο σύνολό τους ιδιόκτητα, εγκαινίασε φέτος η Μετρό, ενώ μεταστεγάζει το ιστορικό της κατάστημα στην Πέτρου Ράλλη. Συνολικά η εταιρεία επένδυσε φέτος 41 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον θα επιμείνει επενδυτικά, προγραμματίζοντας την εγκαινίαση 7 έως 9 νέων καταστημάτων.

Eπισημαίνουμε ότι η εταιρεία, η οποία στη νέα χρονιά εκτιμάται ότι θα διαθέσει κεφάλαια ύψους μεταξύ 25 και 30 εκατ. ευρώ, παρά την έντονη επενδυτική κινητικότητά της εμφανίζει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό.

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις το 2010, τα τρία νέα της Cash & Carry εδρεύουν στην Καρδίτσα, τη Σπάρτη και τη Βέροια. Το πρώτο βρίσκεται στο 1ο χλμ. της Εθνικής οδού Καρδίτσας-Αθηνών κι έχει επιφάνεια χώρων πώλησης 2.300 τμ. Το κατάστημα της Σπάρτης, που βρίσκεται στο 4ο χλμ. της Eθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου, έχει επιφάνεια χώρων πώλησης 1.900 τμ, ενώ της Βέροιας, που βρίσκεται στην οδό Μέσης (κάθετο δρόμο στη Νέα Περιφερειακή Οδό Βέροιας-Νάουσας), έχει επιφάνεια χώρων πώλησης 1.900 τμ, προσφέρει 90 θέσεις στάθμευσης οχημάτων πελατών και απασχολεί 30 υπαλλήλους.

Συνολικά η επένδυση της εταιρείας στις τρεις μονάδες υπερέβη τα 12,5 εκατ. ευρώ. Η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με ένα ακόμα σημαντικό γεγονός για τη Μετρό: Το πρώτο Cash & Carry κατάστημά της, στην Πέτρου Ράλλη, μετά από 34 χρόνια συνεχούς λειτουργίας μεταφέρεται σε νέο κτίριο υπερσύγχρονων προδιαγραφών. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 12 εκατ. ευρώ, η οποία κατά τα στελέχη της εταιρείας αναμένεται ότι θα εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη για τους επαγγελματίες της Αττικής.

Το κατάστημα, με έδρα σε νευραλγική θέση στην «πιάτσα» της χονδρικής κοντά στην κεντρική λαχαναγορά της Αθήνας, στου Ρέντη, γειτονεύει με ένα κατάστημα Cash & Carry της ΑΒ Βασιλόπουλος και μία από τις εμπορικές μονάδες της Makro. Με χώρους πωλήσεων που θα υπερβούν τα 2.500 τμ, η μονάδα θα διαθέτει περισσότερους από 20.000 κωδικούς προϊόντων, προσφέροντας 48 θέσεις εργασίας. Όπως εκτιμάται, η λειτουργία της θα εγκαινιαστεί στο πρώτο δίμηνο του 2011.

Έχει άνετη και γρήγορη πρόσβαση τόσο από την Π. Ράλλη όσο και από τα δύο ρεύματα της Λ. Κηφισού, ενώ προσφέρει χώρους στάθμευσης ικανότητας 350 θέσεων.

Και αυτό το κατάστημα, όπως όλα όσα εγκαινίασε φέτος η εταιρεία, είτε χονδρικής είτε λιανικής, είναι επίπεδες σάλες προς όφελος της διευκόλυνσης των πελατών της.

Τρία νέα My Market
Φέτος εγκαινιάσθηκαν και δύο νέα My market, με έδρες στο Ξυλόκαστρο και το Αλιβέρι. Το επενδυτικό κόστος τους ανήλθε συνολικά στα 9 εκατ. ευρώ. Τα καταστήματα διαθέτουν χώρους πώλησης 1.130 τμ το καθένα, καθώς και υπαίθρια και υπόγεια parking για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών.  Στις παραμονές της έκδοσης του τεύχους ετοιμάζονταν τα εγκαίνια του τρίτου για φέτος My market, στην περιοχή της Βάρης.

Όπως δηλώνουν στελέχη της εταιρείας, «πρόκειται για ένα κατάστημα πρότυπο τόσο για την αλυσίδα μας όσο και συνολικά για τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, καθώς έχει ειδικά σχεδιασμένη χωροταξική διαμόρφωση και σήμανση, ιδιαίτερους και καινοτόμους χώρους πώλησης, ώστε οι πελάτες να κάνουν πραγματικά άνετες και ευχάριστες αγορές».

Το κατάστημα βρίσκεται στην Λ. Αναγυρούντος 14 (πρώην Βάρης-Κορωπίου) και διαθέτει χώρους πώλησης εύρους 1.185 τμ, προσφέρει 47 θέσεις στάθμευσης υπαίθριου και 29 θέσεις υπόγειου γκαράζ, ενώ απασχολεί 38μελές προσωπικό. Το κόστος που επένδυσε η εταιρεία στη δημιουργία του, ξεπέρασε τα 7,5 εκ. ευρώ.