Το βιβλίο αυτό, γραμμένο από έναν φίλο του περιοδικού μας, διακεκριμένο στέλεχος του κλάδου των σούπερ μάρκετ, του οποίου τις εκτιμήσεις διαβάζουν αρκετά συχνά οι αναγνώστες μας στο πλαίσιο του ρεπορτάζ μας, παρουσιάζει μιαν άλλη, απρόσμενη για τη συστηματικότητά της πλευρά της σκέψης του ή, ακριβέστερα, του φιλοσοφικού στοχασμού του.

Το βιβλίο αυτό πραγματεύεται θέματα μεταφυσικής, που βρίσκονται μακριά από τη φυσική απόδειξη και τους νόμους της ανθρώπινης λογικής: Η αλήθεια, ο Θεός, ο θάνατος, όπως άλλωστε είναι ο υπότιτλος του έργου. Ο αναγνώστης θα διαπιστώσει μια τολμηρή προσπάθεια σύνδεσης της φιλοσοφίας με τη θεολογία και του φυσικού με το μεταφυσικό, μέσω της οποίας η ψυχή οδηγείται στην αταραξία, τη γαλήνη και στην ολοκλήρωση της μεταφυσικής της υπόστασης.

Ο Φοίβος Καρακίτσος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1974. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομία στο Clayton University και διατελεί διευθύνων σύμβουλος στον όμιλο επιχειρήσεων της οικογένειάς του από το 2001. Η καριέρα και η έντονη επιχειρηματική του ενασχόληση δεν εμπόδισαν τις φιλοσοφικές αναζητήσεις του, που πάντα τον συνοδεύουν –όπως δηλώνει– βιωματικά.

Αρθρογραφεί συχνά στον τοπικό αχαϊκό Τύπο, σχετικά με θέματα οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Κατά την πεποίθησή του η αναζήτηση της αιώνιας αλήθειας αποτελεί στάση ζωής και όχι γνώση και πως αυτή, εναποτεθειμένη εντός μας από τον Θεό, αναμένει την ανάδειξή της στα όρια της μεταφυσικής μας ικανότητας.