Το Messinia Terroirs Wine Festival 2024, θα φιλοξενηθεί στη Navarino Agora το διαδραστικό, πολυπολιτισμικό χώρο της Costa Navarino, από τις 14 μέχρι τις 16 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για το 2ο οινικό φεστιβάλ που δίνει την ευκαιρία σε τοπικούς παραγωγούς και οινοποιούς να αναδείξουν τον πολύπλευρο χαρακτήρα του μεσσηνιακού αμπελώνα.

Ειδικότερα, το φεστιβάλ αποτελεί, για δεύτερη χρονιά, την κεντρική εκδήλωση εξωστρέφειας και προβολής του προγράμματος Messinia Terroirs, μιας πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου που έχει ως στόχο την προβολή των οίνων της Μεσσηνίας και την αναγέννηση ενός τόπου με βαθιές ρίζες στην αμπελουργία.

Εκτός από παρουσιάσεις κρασιών και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, το τριήμερο φεστιβάλ θα περιλαμβάνει master classes για επαγγελματίες και οινόφιλους, ειδικά σεμινάρια στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους επισκέπτες, ομιλίες και πάνελ συζητήσεων για την αμπελοκαλλιέργεια, προγράμματα ζωγραφικής με κρασί εικαστικά, διαδραστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, χορό, καθώς και μουσικό πρόγραμμα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.

Παράλληλα, το Σάββατο 15 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ένα special four hands wine pairing event στο εστιατόριο Parelia του W Costa Navarino, με το Sommelier Νικόλα Γιαννόπουλο να συνδυάσει το μενού με κρασιά από τους παραγωγούς της Μεσσηνίας.

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, της ΕΝΟΑΠ και της ΕΔΟΑΟ. Βασικός χορηγός και υποστηρικτής της διοργάνωσης είναι η Costa Navarino. Χορηγός της δράσης προβολής των οινοποιών και της γευσιγνωσίας των κρασιών τους, είναι το κατάστημα Cellier στη Νavarino Agora.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter