Ολοκληρώθηκε και τυπικά η συγχώνευση της Μέλισσα-Κίκιζας με την Terra Creta, με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στις 30 Μαρτίου από τους Αλέξανδρο Κίκιζα και Λεωνίδα Βαρβασαινίτη, η καταχώριση της σύμβασης στο ΓΕΜΗ έγινε την 1η Απριλίου και ήδη η Terra Creta έχει διαγραφεί από τη μητρώο.

Υπενθυμίζεται ότι η Μέλισσα-Κίκιζας ανακοίνωσε την εξαγορά της Terra Creta στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, με τον Αλέξανδρο Κίκιζα να τονίζει πως η είσοδος στην κατηγορία του ελαιολάδου σηματοδοτεί την πρόθεσήη της Μέλισσα-Κίκιζας να μετεξελιχθεί «σε έναν όμιλο που θα προσφέρει σε όλον τον κόσμο, τα καλύτερα προϊόντα της ελληνικής διατροφής», ενώ είχε εκφράσει το όραμά του «να δώσουμε στο ελληνικό ελαιόλαδο τη θέση που του αξίζει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ισολογισμό της Terra Creta για το 2021, που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κύκλος εργασιών της κρητικής επιχείρησης κατήλθε στο ποσό των 18,41 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 3,55% σε σχέση με το 2020, ενώ το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 2,84 εκατ. ευρώ, έναντι 3,51 εκατ. ευρώ το 2020. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατήλθαν σε 1,54 εκατ. ευρώ, έναντι 2,23 εκατ. ευρώ το 2020, σημειώνοντας μείωση 42,09%.

Τα αποτελέσματα προ φόρων εμφανίζουν κέρδη 1,27 εκατ. ευρώ, έναντι 2,37 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, σημειώνοντας πτώση 46,32%. Ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας ήταν μηδενικός, καθώς η προηγούμενη διοίκηση της Terra Creta προχώρησε σε πρόωρη αποπληρωμή των υπολοιπόμενων δόσεων του ομολογιακού της δανείου, εξοφλώντας πλήρως τις τραπεζικές δανειακές της υποχρεώσεις.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter