Η πίστη στην αξία του καλού ελληνικού µελιού και η βαθιά γνώση των ποικιλιών, των ιδιοτήτων και των αρωµάτων κάθε περιοχής της Ελλάδας, οδήγησαν την οικογένεια Πίττα στη δηµιουργία των δύο εκλεκτών µελιών, Αττική και Φίνο.

Από τότε άλλαξαν πολλά, όχι, όµως, και η µοναδική ποιότητα, η γεύση και το άρωµα των µελιών της Αττική-Πίττας, που σήµερα έχουν κατακτήσει την προτίµηση των καταναλωτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν γίνει συνώνυµα της ελληνικότητας, της αγνότητας και της ποιότητας στο µέλι.

Σήµερα, η Αττική επιλέγει µε φροντίδα τις πιο εκλεκτές ποικιλίες µελιού από όλη την Ελλάδα, από έµπειρους µελισσοκόµους για τα Αττική και Φίνο, και τα προσφέρει στην αγορά σε εύχρηστες και ασφαλείς συσκευασίες. Έτσι, υλοποιεί το όραµα των ιδρυτών να κάνουν προσιτό το ποιοτικό ελληνικό µέλι -ένα αγαθό σπάνιας αξίας- σε κάθε καταναλωτή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Η Αττική-Πίττας, προκειµένου να διασφαλιστεί η µοναδική ποιότητα του ελληνικού µελιού, επιδίδεται σε µία σειρά δραστηριότητες για την παροχή γνώσης στους µελισσοκόµους, διατηρώντας εξειδικευµένο τµήµα ανάπτυξης µελισσοκοµίας.

Επιπλέον, επεµβαίνει δυναµικά στην παραγωγή µε εφόδια, εκδόσεις, συµβουλές, ενώ υλοποιεί και συνεργασίες µε επιστηµονικούς φορείς, πανεπιστήµια, οργανώσεις, και ερευνητικά κέντρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ένα εκλεκτό ελληνικό µέλι για ασύγκριτη απόλαυση
Το Αττική είναι το µέλι που παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες ελληνικού θυµαριού, αγριολούλουδων και βοτάνων, που είναι µοναδικά και πλούσια και έχει έντονο άρωµα που σε ταξιδεύει στην υπέροχη ελληνική ύπαιθρο. Μέσα στα χρόνια το µέλι Αττική έχει λάβει έναν εντυπωσιακό αριθµό βραβείων για την υψηλή του ποιότητα, την αξεπέραστη γεύση και το άρωµά του, µε πιο πρόσφατη τη διάκριση «Superior Taste Award 2008» του International Taste & Quality Institute (iTQi).

Το µέλι Φίνο παράγεται από έναν µοναδικό συνδυασµό εκλεκτών µελιών δάσους από όλη την Ελλάδα. Έχει βραβευθεί για την ποιότητα, τη γεύση και το άρωµά του. Κάθε κουταλιά αποτελεί µια µοναδική εµπειρία. Πιο πρόσφατη διάκριση που έλαβε είναι το «Superior Taste Award 2009» του International Taste & Quality Institute (iTQi).

Τα µέλια Αττική και Φίνο είναι φυσικά και αγνά και ακριβώς όπως βγαίνουν από την κυψέλη. Περιέχουν πλήθος πολύτιµων συστατικών όπως βιταµίνες, ένζυµα, αµινοξέα και µέταλλα απαραίτητα για τις καθηµερινές µας διατροφικές ανάγκες.

400 τεύχη σελφ σέρβις
Τα 400 τεύχη έκδοσης του περιοδικού σελφ σέρβις είναι η φυσική συνέπεια και η επιβράβευση µιας τακτικής πλήρης και µε περιεχόµενο κυκλοφορίας. Από την πρώτη στιγµή έκδοσής του, βοήθησε ουσιαστικά µε έρευνες, επιστηµονικές συµβουλές και προτάσεις στη µετάβαση από το παραδοσιακό παντοπωλείο στο σελφ σέρβις και στο σούπερ µάρκετ. Με τον τρόπο αυτό, έγινε ένα χρήσιµο εργαλείο και µέσο επικοινωνίας της βιοµηχανίας τροφίµων µε το λιανεµπόριο.

Αυτό το έργο είναι πολύ δύσκολο. Χρειάζεται γνώση, παρακολούθηση της ελληνικής και διεθνούς αγοράς, και ένα επιτελείο συντακτών που πέρα από τον επαγγελµατισµό να διαθέτουν αγάπη και µεράκι γι΄ αυτό που κάνουν. Συγχαρητήρια σε όλους και ευχές για επιτυχίες στη συνέχεια της πορείας του.

Ηµεροµηνίες σταθµός
1932:
(Hors Concours), Διεθνής Γενική Εµπορική Έκθεση, Λονδίνο.
1937: Χρυσό Βραβείο, Διεθνής Έκθεση, Παρίσι.
1999: Βραβείο Επωνύµου Προϊόντος, Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο Αθηνών.
2004: Διεθνές Βραβείο Συσκευασίας, Packaging Worldstars για τη συσκευασία Smart Pack, World Packaging Organization, Σάο Πάολο.
2006: Βραβείο «Best Workplaces Hellas 2006», Great Place to Work Institute και ALBA Graduate Business School, Αθήνα και βραβείο «Επιχείρηση & Παράδοση», Εµπορικό και Βιοµηχανικό Επιµελητήριο Αθηνών.
2008: Βραβείο Superbrands , Μέλι Αττική, Οργανισµός Superbrands, Αθήνα.
2008-2009: Βραβείο iΤQi, Superior Taste Award 3 αστέρια, για το Αττική, 2 αστέρια, για το Φίνο, International Taste & Quality Institute, Βρυξέλλες.