Τα ζητήματα κόστους πρώτων υλών και οι επιπτώσεις του πληθωρισμού τροφίμων στη συνολική αγοραστική δύναμη των χαμηλών εισοδημάτων σχεδόν μονοπώλησαν τις διαλεκτικές συζητήσεις και τα πάνελ του 35ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρτοποιών Ελλάδος. Η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (ΟΑΕ) εκτιμά ότι τα μέσα και χαμηλά εισοδήματα εμφανίζουν υψηλή πιστότητα και επαναληψιμότητα σε αγορές εντός των αρτοποιείων, οπότε το ζήτημα δικαίως προβληματίζει τον κλάδο.

Στο 35ο Συνέδριο, όπου πραγματοποιήθηκε και η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της ΟΑΕ, μαζί με την εκλογή του νέου προεδρείου, συμμετείχαν περισσότεροι από 150 αρτοποιοί, πρόεδροι συντεχνιών και αντιπρόσωποι του κλάδου αρτοποιίας. Συζητήθηκαν ακόμη οι μελλοντικές προοπτικές του κλάδου, προτάσεις για μείωση του ενεργειακού κόστους, αλλά και λύσεις για την ασφάλιση περιουσίας των επαγγελματιών (κτιρίων, μηχανολογικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού).

Επιπλέον, παρουσιάστηκε ο προϋπολογισµός και η έκθεση οικονοµικής χρήσης και εξελέγη και το νέο διοικητικό συμβούλιο ΟΑΕ και Ελεγκτικής Επιτροπής Αρτοποιών. Επίσης, η κατανάλωση ψωµιού και αρτοσκευασµάτων κατά μειώνεται σταθερά από 3% έως 4% σε ετήσια βάση κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία και έχει παρατηρηθεί ότι οι καταναλωτές στρέφονται συχνά προς φθηνότερα εισαγόµενα και βιοµηχανοποιηµένα προϊόντα, το οποία είναι πιθανό να είναι χαµηλότερης ποιότητας.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter