Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής σε μια Μεγάλη Γιορτή στις 27 Ιουνίου (ώρα: 13:00-15:00) απευθύνει το εθνικό σύστημα Ανταποδοτική Ανακύκλωση με θέμα την ανακύκλωση πλαστικών, γυάλινων, μεταλλικών και άλλων συσκευασιών, στα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματά της. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τον Δήμο Αμαρουσίου και την Carrefour Μαρινόπουλος.

Η Μεγάλη Γιορτή θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Ολοκληρωμένου Κέντρου Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι, και θα περιλαμβάνει συναυλία με τους C:REAL, αφιερωμένη στις… «πράσινες συνειδήσεις», διαγωνισμό ανακύκλωσης συσκευασιών με σημαντικά έπαθλα και πολλά happenings κά.

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση αποτελεί το νέο Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών, εγκεκριμένο από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως εθνικό σύστημα ανακύκλωσης και αναπτύσσεται με την τοποθέτηση και λειτουργία Ολοκληρωμένων Κέντρων Ανακύκλωσης, με την ενεργή συμμετοχή τόσο των επιχειρήσεων όσο και των δήμων της χώρας.

Η Ανταποδοτική Ανακύκλωση υλοποιεί σημαντικές ενέργειες, με στόχο την επίτευξη της μέγιστης συμμετοχής των καταναλωτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης με σημαντικά έπαθλα, καθώς και την ανάδειξη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων που ενισχύουν σχετικές δράσεις.