Το τέταρτο κατάστημα στα Σκόπια εγκαινιάζει η Βερόπουλος τις επόμενες ημέρες, ενώ έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα κατατεθεί η αίτηση για την εισαγωγή της στο ΧΑΑ.

Το τέταρτο κατάστημα στα Σκόπια εγκαινιάζει η Βερόπουλος τις επόμενες ημέρες, ενώ έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα κατατεθεί η αίτηση για την εισαγωγή της στο ΧΑΑ.

Ειδικότερα, η Βερόπουλος έχει ήδη μπει στην τελική ευθεία για τη λειτουργία στα Σκόπια της τέταρτης εμπορικής μονάδας, που θα έχει την έδρα της στη Μπίτολα, μια πόλη με 120.000 κατοίκους και θα αποτελέσει το πρώτο μεγάλο καλά οργανωμένο σούπερ μάρκετ της περιοχής. Οι χώροι του καταστήματος θα έχουν συνολική έκταση 3.500 τ.μ. και σε αυτούς – εκτός ταμείων – θα φιλοξενούνται μεταξύ άλλων ένα υποκατάστημα της τράπεζας των Σκοπίων Στόπας Καμπάκα, ένα φαρμακείο, ένα κατάστημα οπτικών, καθώς και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με το σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Βερόπουλος θα δημιουργήσουν ένα μικρό εμπορικό κέντρο στη Μπίτολα.

Εντός του σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν shop in shop μονάδες τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και ένα τμήμα με προϊόντα της Γερμανός, την ευθύνη του οποίου θα έχει η ίδια η αλυσίδα. Στο ιδιόκτητο οικόπεδο της Βερόπουλος, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων, θα λειτουργεί και πάρκινγκ το οποίο θα μπορεί να φιλοξενεί περί τα 250 αυτοκίνητα πελατών του καταστήματος.

Όπως αναφέρουν στο “σελφ σέρβις” κορυφαίοι παράγοντες της αλυσίδας, τα τέταρτα εγκαίνια της Βερόπουλος στη γειτονική μας χώρα έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Νοεμβρίου ή το αργότερο για τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ τα κεφάλαια που επενδύθηκαν για το νέο κατάστημα ανέρχονται στο ποσό των 1,5 δισ. δραχμών. Οι ίδιοι προσθέτουν επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει και νέα ανοίγματα στη σχετική αγορά, ενώ τονίζουν ότι η ανάπτυξή της και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων δεν αποκλείεται, όμως δεν έχει ακόμη περιληφθεί στα άμεσα σχέδια της Βερόπουλος.

Πάντως, με δεδομένο ότι το κατάστημα της Μπίτολα θα είναι το τέταρτο της αλυσίδας στα Σκόπια – ήδη λειτουργούν δύο στην πόλη των Σκοπίων και ένα στο Τέτοβο – και με δηλωμένο το ενδιαφέρον της εταιρείας για επενδύσεις εκτός των ελληνικών συνόρων, τους επόμενους μήνες αναμένεται η δημοσιοποίηση και άλλων ανάλογων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών από τη Βερόπουλος.

Όσο για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην ελληνική αγορά, έως το τέλος του έτους έχει προγραμματιστεί η λειτουργία του 163ου καταστήματος που θα έχει την έδρα του στη Λούτσα (Δήμος Αρτέμιδας). Η επένδυση για την ίδρυσή του έφθασε τα 600 εκατ. δραχμές, ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται τόσο η αγορά του οικοπέδου και η ανέγερση του κτιρίου όσο και ο εξοπλισμός του καταστήματος.

Τέλος, παράγοντες της Βερόπουλος επισημαίνουν ότι έως την εκπνοή του 2000 η διοίκηση της εταιρείας θα είναι έτοιμη να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές την αίτηση για την εισαγωγή της στην κύρια αγορά του ΧΑΑ, ενώ με την άντληση κεφαλαίων από τη χρηματιστηριακή αγορά η Βερόπουλος θα μπορέσει να αναπτυχθεί ταχύτερα εντός και εκτός της ελληνικής επικράτειας.