Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των 7.300.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της Mediterra ΑΕ (Μastihashop) στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η εταιρεία, που εδρεύει στη Χίο, δημιουργήθηκε το 2002 από την ‘Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, με σκοπό την ανάπτυξη των καταστημάτων mastihashop και την προώθηση των προϊόντων μαστίχας. Είναι ο διανομέας της μαστίχας Χίου στην Ελλάδα. Διατηρεί 10 καταστήματα mastihashop στην Ελλάδα και 2 στο εξωτερικό.

Στη σύντομη ιστορία της η εταιρεία πέτυχε να καθιερώσει το σήμα mastihashop, ως ένα από τα πολλά υποσχόμενα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η είσοδός της στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑΑ (είναι η δεύτερη εταιρεία που εισάγεται στη συγκεκριμένη αγορά) θα την βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση των κεφαλαίων της και στην υλοποίηση των πλάνων της. ‘Εως το 2011 η διοίκησή της σχεδιάζει την παραγωγή 200 νέων προϊόντων για τις ανάγκες όλων των εταιρικών business units (mastihashop, mastihatherapy, cultura mediterra), με στόχο τη διάθεσή τους στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά. Εντός την ίδιας περιόδου σχεδιάζει, επίσης, τη διεύρυνση των παραγωγικών υποδομών και δραστηριοτήτων τής εταιρείας, όπως και την ίδρυση νέων καταστημάτων της.

Στη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της κατά 2.116.400 ευρώ, που καλύφθηκε στο σύνολό της με ιδιωτική τοποθέτηση, συμμετείχαν 52 φυσικά και νομικά πρόσωπα -μεταξύ άλλων, η εταιρεία Κορρές ΑΕ, οι κκ Θεόδωρος και Μιχάλης Βενιάμης, η οικογένεια Σαρόγλου, το Α/Κ Αττικής Μετοχικό Εσωτερικού, η Δίας ΑΕΕΧ και η Eurotrust AXE. Βασικοί μέτοχοι της εταιρείας παραμένουν η ‘Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (51,04%), το Zaitech Fund ΑΚΕΣ (Attica Ventures) και η Platona Enterprises. Σύμβουλοί της είναι η Τράπεζα Αττικής και η Grant-Thornton.