Μέσω της νεοσύστατης εταιρείας συμμετοχών Juice Invest ΑΕ θα πραγματοποιηθεί η επένδυση του Σπύρου Θεοδωρόπουλου και της fund EOS Capital Partners του Απόστολου Ταμβακάκη στην Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η Juice Invest ΑΕ ιδρύθηκε μόλις χθες, Πέμπτη 21 Ιουλίου, με μετόχους την Bespoke SGA Holdings, συμφεροντων του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, και το fund EOS Hellenic Renaissance Fund, που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners. Συγκεκριμένα, η εταιρεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου κατέχει το 67,55% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ποσοστό που αντιστοιχεί σε ποσό 16.653.000 ευρώ, ενώ το EOS Hellenic Renaissance Fund κατέχει το υπόλοιπο 32,45%, που αντιστοιχεί σε ποσό 8.000.000 ευρώ.

Πρόεδρος και CEO ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος
Σύμφωνα με το καταστατικό της νεοσύστατης εταιρείας, σκοπός της είναι η άμεση και έμμεση απόκτηση, διατήρηση ή πώληση συμμετοχών σε εταιρείες που έχουν συσταθεί ή θα συσταθούν, καθώς και η ανάπτυξη οποιασδήποτε άλλης επενδυτικής δραστηριότητας εντός ή εκτός Ελλάδος. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Juice Invest, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο Απόστολος Ταμβακάκης ασκεί χρέη αντιπροέδρου. Στο ΔΣ συμμετέχουν ως μελη τρία ακόμα πρόσωπα: δύο από την πλευρά Θεοδωρόπουλου (Μαρία Γεώργαλου, Ιλεάνα Αντύπα) και ένα από την πλευρά Ταμβακάκη (Γιάννης Παπαδόπουλος).

Ελληνικοί Χυμοί: Σχεδόν 20 χρόνια πορείας
Η βιομηχανία Ελληνικοί Χυμοί ιδρύθηκε στη Λάρισα το 2003 και διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ετικέτες όπως οι Viva, Belo και Viva Slim, παράγοντας μεταξύ άλλων συσκευασμένους χυμούς πορτοκαλιού, μήλου, ανανά και ροδιού. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, οι Ελληνικοί Χυμοί είδαν το 2020 τις πωλήσεις τους να υποχωρούν κατά 12% και να διαμορφώνονται στα 22,629 εκατ. ευρώ έναντι 25,751 εκατ. ευρώ το 2019, καθώς επηρεάστηκαν αρνητικά από τις ιδιαίτερες συνθήκες που έφερε η παγκόσμια υγειονομική κρίση.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter