Αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας του ομίλου Καρφούρ Μαρινόπουλος αποφάσισε ο γαλλικός όμιλος, εφαρμόζοντας και στην Ελλάδα τη στρατηγική που ακολουθεί σε ζητήματα management σε άλλες χώρες, η οποία θέλει τις θυγατρικές του να διοικούνται από στελέχη προερχόμενα από τις κατά τόπους αγορές.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον όμιλο, διευθύνων σύμβουλός του αναλαμβάνει από την 1η Μαρτίου ο μέχρι σήμερα εμπορικός διευθυντής του και διευθυντής logistics, κ. Βασίλης Στασινούλιας. Ο κ. Στασινούλιας τοποθετείται στη θέση του κ. Jerome Loubere, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας νέα καθήκοντα, αυτή τη φορά στον όμιλο εταιρειών Μαρινόπουλου.

Στο μεταξύ, ο διευθυντής ανάπτυξης της αλυσίδας, κ. Γιώργος Βογιατζάκης, ανέλαβε και χρέη διευθυντή δημοσίων σχέσεων, καλύπτοντας ουσιαστικά -κατά ένα μέρος- το κενό στη διοίκηση της Καρφούρ Μαρινόπουλος, μετά την πρόσφατη αποχώρηση της διευθύντριας ανθρώπινου δυναμικού και επικοινωνίας, κ. Αναστασίας Μακαριγάκη. Σημειώνεται ότι από τη διεύθυνση αποχώρησε και ο κ. Στέφανος Διανέλος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας.

‘Ολα δείχνουν ότι ο leader του οργανωμένου λιανεμπορίου πρόκειται να αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του, αποβλέποντας στην εξασφάλιση μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς, παρά το γεγονός ότι επί ημερών Loubere πετύχαινε ετησίως διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης, ενώ επεκτάθηκε σε Κύπρο και Βουλγαρία.

Το 2007 έκλεισε για τον όμιλο με κύκλο εργασιών άνω των 2,1 δισ. ευρώ, έναντι 1,922 δισ. ευρώ που ήταν το 2006, ενώ φέτος διεκδικεί εκ νέου μια κάθετη άνοδο των πωλήσεών του. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει τη δημιουργία συνολικά 62 νέων καταστημάτων, εκ των οποίων 2 είναι υπέρ μάρκετ Carrefour (εγκαινιάστηκαν ήδη σε Καρδίτσα και Καβάλα), 15 σούπερ μάρκετ Champion Μαρινόπουλος εταιρικά και 45 σούπερ μάρκετ franchise (20 5′ Μαρινόπουλος, 5 Champion Μαρινόπουλος και 20 Smile).