Τη συμφωνία τους για τη δημιουργία στρατηγικής συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της ΙΟΝ ανακοίνωσαν οι μέτοχοι της σοκολατοβιομηχανίας και ο επιχειρηματίας Σπύρος Θεοδωρόπουλος. Ειδικότερα, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αποκτώντας αρχικά το 45% των μετοχών, ενώ μελλοντικά θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους. Σημειώνεται ότι οι σημερινοί μέτοχοι της ΙΟΝ θα συνεχίσουν να ασκούν τη διοίκηση της εταιρείας.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος, επιχειρηματίας

«Η ΙΟΝ αποτελεί την ιστορική οικογένεια μας, την οποία ανέκαθεν αντιμετωπίσαμε με πολλή αγάπη, φροντίδα και, κυρίως, αίσθημα ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, και έχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τον επιτυχημένο επιχειρηματία κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλο. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι κοινές αξίες και αρχές, και, κυρίως, το κοινό όραμά μας, θα αποτελέσουν για την εταιρεία μας, εφαλτήριο για μία σπουδαία πορεία στο μέλλον», ανέφεραν σε δήλωσή τους οι μέτοχοι της ΙΟΝ, ενώ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος δήλωσε:

««Η συμφωνία με την ΙΟΝ δεν είναι απλώς μία ακόμη συμφωνία! Η ΙΟΝ και η ιστορία της στη χώρα μας, είναι ένα κεφάλαιο που χρήζει σεβασμού από εμάς που θα ασχοληθούμε με την περαιτέρω ανάπτυξη της. Η σχέση των καταναλωτών με την ΙΟΝ – όλων μας δηλαδή – είναι μία σχέση διαχρονική και άκρως συναισθηματική και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να παραμείνει ίδια! Αγαπήσαμε από παιδιά τα προϊόντα της ΙΟΝ και αυτό είναι και θα παραμείνει κυρίαρχο στοιχείο στη σχέση μας με την ιστορική σοκολατοβιομηχανία».

Οι διαψεύσεις που… διαψεύσθηκαν
Υπενθυμίζεται ότι οι πληροφορίες περί επικείμενης συμφωνίας μεταξύ ΙΟΝ και Σπύρου Θεοδωρόπουλου κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό, υποχρεώνοντας μάλιστα και τις δύο πλευρές να προβούν σε ξεχωριστές διαψεύσεις τον περασμένο μήνα. Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η ΙΟΝ είχε αναφέρει: «Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με την είσοδο του κ. Σπ. Θεοδωρόπουλου στην ΙΟΝ ΑΕ, η διοίκηση της εταιρείας γνωστοποιεί ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε πρόταση ή συζήτηση επί του θέματος αυτού». Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της εταιρείας, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος με δήλωσή του προς τα ΜΜΕ είχε επίσης ξεκαθαρισει ότι ουδεμία επαφή έχει ή είχε με τη διοίκηση της ΙΟΝ από το 2016, οπότε είχε προσεγγίσει την επικεφαλής της βιομηχανίας Τίνα Κωτσιοπούλου, αλλά συνάντησε «κλειστές πόρτες», όπως χαρακτηριστικά είπε.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter FOODReporter